Φοκάτσια με ντοματίνια, κρεμμύδι και ελιές για να απολαύσεις στο σπίτι, στο γραφείο, στη βόλτα ή στην παραλία! Θέλει τον χρόνο της για να βγει τέλεια αλλά πίστεψε με αξίζει! Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Φοκάτσια με ντοματίνια, κρεμμύδι και ελιές
Υλικά
400 γρ. αλεύρι σκληρό
330 γρ. νερό
7 γρ. μαγιά
1/3 κ.γ αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ χοντρό αλάτι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
15-20 ντοματίνια στη μέση
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
50 γρ. μαύρες ελιές σε ροδέλες
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, μαγιά, νερό και αλάτι, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη κι βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, η όλο το βράδυ.
2.Στη συνέχεια βρέχοντας καλά τα χέρια μας με νερό διπλώνουμε τη ζύμη περιμετρικά προς το κέντρο, σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε σε θερμ. δωματίου για 30 λεπτά να φουσκώσει. Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές τη διαδικασία.
3.Μετά το τελευταίο φούσκωμα, μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε βάλει το μισό ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ξανά να φουσκώσει.
4.Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με τα δάχτυλα μας κάνουμε «τρύπες» στη ζύμη σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με τα ντοματίνια, το υπόλοιπο χοντρό αλάτι, κρεμμύδι, σκόρδο και ελιές.
5.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς αντιστάσεις, στη προτελευταία σχάρα του φούρνου, για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια. Ελέγχουμε και το κάτω μέρος, και αν χρειάζεται ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης

Κις λορέν με σπανάκι, μανιτάρια & μπέικον

Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι
