Η καλύτερη πάστα ταψιού με απίθανη βελούδινη κρέμα, χωρίς ψήσιμο και έτοιμη σε 30′ 👌👌👌. Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Πάστα ταψιού με βελούδινη κρέμα
📍Υλικά για την κρέμα
▪️750 ml γάλα
▪️150 γρ ζάχαρη
▪️3 κρόκοι αβγών
▪️120 γρ κορν φλάουρ
▪️2 βανιλίνες
▪️150 γρ λευκή σοκολάτα
▪️250 γρ mascarpone
▪️200 γρ κρέμα γάλακτος
+
▪️350 γρ σαβαγιάρ
▪️300 μλ γάλα
+
▪️200 γρ κρέμα γάλακτος
▪️2 κ.σ άχνη
+
▪️Φρούτα για το σερβίρισμα: έβαλα maracuja – passion fruit και ο συνδυασμός ήταν του ονείρου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φράουλες, σμέουρα, ροδάκινα φρέσκα ή κομπόστα.
Εκτέλεση
◾Κρέμα:
Σε 200 ml γάλα ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη βανιλίνη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε δυνατά 2′-3′ λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς να κάνει σβόλους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ενσωματώνουμε στη ζέστη κρέμα μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη (να ακουμπάει πάνω στην κρέμα) και αφήνουμε να κρυώσει τελείως, πρώτα στον πάγκο και μετά στο ψυγείο. (Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και την προηγούμενη μέρα, να προλάβει να κρυώσει η κρέμα ομαλά).
Pin this for later
◾Χτυπάμε την κρύα κρέμα με το μίξερ μερικά λεπτά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το mascarpone. Η υφή της θα είναι υπέροχα βελούδινη, από άλλον κόσμο… Κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια να μην τη φάμε όλη πριν συναρμολογήσουμε το γλυκό! 🙊
◾Βουτάμε για 1 δευτερόλεπτο τα σαβαγιαρ στο γάλα και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ 35×25 εκ. Ρίχνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και στολίζουμε το γλυκό.
◾Σερβίρουμε με τα φρούτα της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης