Πάστα ταψιού με βελούδινη κρέμα – χωρίς ψήσιμο

pasta_tapsiou_horis_psisimo_mylittleworldgr

Η καλύτερη πάστα ταψιού με απίθανη βελούδινη κρέμα, χωρίς ψήσιμο και έτοιμη σε 30′ 👌👌👌. Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Πάστα ταψιού με βελούδινη κρέμα

📍Υλικά για την κρέμα

▪️750 ml γάλα
▪️150 γρ ζάχαρη
▪️3 κρόκοι αβγών
▪️120 γρ κορν φλάουρ
▪️2 βανιλίνες
▪️150 γρ λευκή σοκολάτα
▪️250 γρ mascarpone
▪️200 γρ κρέμα γάλακτος
+
▪️350 γρ σαβαγιάρ
▪️300 μλ γάλα
+
▪️200 γρ κρέμα γάλακτος
▪️2 κ.σ άχνη
+
▪️Φρούτα για το σερβίρισμα: έβαλα maracuja – passion fruit και ο συνδυασμός ήταν του ονείρου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φράουλες, σμέουρα, ροδάκινα φρέσκα ή κομπόστα.

Εκτέλεση

◾Κρέμα:
Σε 200 ml γάλα ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη βανιλίνη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε δυνατά 2′-3′ λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς να κάνει σβόλους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ενσωματώνουμε στη ζέστη κρέμα μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη (να ακουμπάει πάνω στην κρέμα) και αφήνουμε να κρυώσει τελείως, πρώτα στον πάγκο και μετά στο ψυγείο. (Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και την προηγούμενη μέρα, να προλάβει να κρυώσει η κρέμα ομαλά).

Pin this for later

pasta_tapsiou_horis_psisimo_mylittleworldgr

◾Χτυπάμε την κρύα κρέμα με το μίξερ μερικά λεπτά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το mascarpone. Η υφή της θα είναι υπέροχα βελούδινη, από άλλον κόσμο… Κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια να μην τη φάμε όλη πριν συναρμολογήσουμε το γλυκό! 🙊

◾Βουτάμε για 1 δευτερόλεπτο τα σαβαγιαρ στο γάλα και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ 35×25 εκ. Ρίχνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και στολίζουμε το γλυκό.

◾Σερβίρουμε με τα φρούτα της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr 

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Δείτε επίσης

Τάρτα Banoffee έτοιμη σε 15′

tarta_banoffee_mylittleworldgr

Τσιζκέικ με φράουλες

cheesecake_me_fraoules_mylittleworldgr

Λεμονένιο Brownie

lemonenio_brownie_mylittleworldgr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives