Νηστίσιμη, ζουμερή μηλόπιτα, όπως ακριβώς φτιάχνεται στα μέρη μου! Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Νηστίσιμη, ζουμερή μηλόπιτα
📌Υλικά για τη ζύμη
▪️200 γρ παγωμένη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια
▪️300 γρ μαλακό αλεύρι (το αφήνουμε 30′ στο ψυγείο)
▪️50 γρ ζάχαρη άχνη
▪️1/4 κ.γ. αλάτι
▪️3 κ.σ. παγωμένο νερό
📌Υλικά για τη γέμιση
▪️1 κιλό μήλα καθαρισμένα
▪️70 γρ καστανή ζάχαρη
▪️50 γρ μαργαρίνη
▪️1 κ.γ. κανέλα
▪️1/2 κ.γ. γαρίφαλο
▪️1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
▪️100 γρ αλεσμένα μπισκότα (digestive)
▪️Λίγο λάδι για επάλειψη
Εκτέλεση
◾Ζύμη: Βάζουμε στο μπλέντερ τη μαργαρίνη, αλεύρι, άχνη και αλάτι. Χτυπάμε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σαν άμμος. Αδειάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε 1′ με γρήγορες κινήσεις. Πατάμε καλά να σχηματιστούν 2 μπάλες: μια μεγάλη για τη βάση (2/3 της ζύμης) και μια μικρή (1/3) για το επάνω μέρος. Τις τυλίγουμε ξεχωριστά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
◾Γέμιση: κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Μη φοβηθείτε την ποσότητα, τα μισά θα τα φάτε ενώ τα ετοιμάζετε!!! 🙈🙈🙈 Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 5′. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα.
◾Το μεγάλο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με τον πλάστη και στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα μεγέθους 24-26 εκ. στον πάτο και στα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη γέμιση.
◾Το μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και κόβουμε λωρίδες με τις οποίες στολίζουμε το γλυκό όπως μας αρέσει. Αλείφουμε με το λάδι.
◾Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20′. Μετά χαμηλώνουμε στους 180° και ψήνουμε ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει. Πάντα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί σωστά και από κάτω!
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Pin this for later
❤Προτείνω να τη σερβίρετε πριν κρυώσει. Σε μένα έτσι αρέσει!
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης