Νηστίσιμη, ζουμερή μηλόπιτα

nistisimi_milopita_mylittleworldgr

Νηστίσιμη, ζουμερή μηλόπιτα, όπως ακριβώς φτιάχνεται στα μέρη μου! Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Νηστίσιμη, ζουμερή μηλόπιτα

📌Υλικά για τη ζύμη
▪️200 γρ παγωμένη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια
▪️300 γρ μαλακό αλεύρι (το αφήνουμε 30′ στο ψυγείο)
▪️50 γρ ζάχαρη άχνη
▪️1/4 κ.γ. αλάτι
▪️3 κ.σ. παγωμένο νερό

📌Υλικά για τη γέμιση
▪️1 κιλό μήλα καθαρισμένα
▪️70 γρ καστανή ζάχαρη
▪️50 γρ μαργαρίνη
▪️1 κ.γ. κανέλα
▪️1/2 κ.γ. γαρίφαλο
▪️1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
▪️100 γρ αλεσμένα μπισκότα (digestive)
▪️Λίγο λάδι για επάλειψη

nistisimi_milopita_mylittleworldgr

Εκτέλεση

Ζύμη: Βάζουμε στο μπλέντερ τη μαργαρίνη, αλεύρι, άχνη και αλάτι. Χτυπάμε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σαν άμμος. Αδειάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε 1′ με γρήγορες κινήσεις. Πατάμε καλά να σχηματιστούν 2 μπάλες: μια μεγάλη για τη βάση (2/3 της ζύμης) και μια μικρή (1/3) για το επάνω μέρος. Τις τυλίγουμε ξεχωριστά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

Γέμιση: κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Μη φοβηθείτε την ποσότητα, τα μισά θα τα φάτε ενώ τα ετοιμάζετε!!! 🙈🙈🙈 Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε σε μεσαία φωτιά για 5′. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα.

◾Το μεγάλο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με τον πλάστη και στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα μεγέθους 24-26 εκ. στον πάτο και στα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη γέμιση.

◾Το μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και κόβουμε λωρίδες με τις οποίες στολίζουμε το γλυκό όπως μας αρέσει. Αλείφουμε με το λάδι.

◾Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20′. Μετά χαμηλώνουμε στους 180° και ψήνουμε ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει. Πάντα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί σωστά και από κάτω!

Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr 

Pin this for later

nistisimi_milopita_mylittleworldgr

❤Προτείνω να τη σερβίρετε πριν κρυώσει. Σε μένα έτσι αρέσει!

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης

Νηστίσιμη σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

nistisimi_spanakopita_mylittleworld.gr

Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

stafidopsoma_nistisima_mylittleworldgr

Νηστίσιμες ταχινόπιτες – όνειρο!

nistisimi_tahinopita_mylittleworldgr
+ Processed with Focos
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link