Κεφτεδάκια κοτόπουλο με μακαρονάδα πέστο! Λόγω της λατρείας μου στα ζυμαρικά, προσπαθώ πάντα να βρίσκω νέους τρόπους να τα απολαμβάνω!
Έτσι ετοίμασα μια μακαρονάδα πέστο με ελαφριά κεφτεδάκια κοτόπουλο!
Συνδυασμός έκρηξη!
Κεφτεδάκια κοτόπουλο με μακαρονάδα πέστο
Υλικά
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιλά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 αυγό
3 κ.σ φρυγανιά
50 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Για την πέστο:
25 γρ. φύλλα βασιλικού
10 γρ. κουκουνάρι
60 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. παρμεζάνα
1 σκ. σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1. Για τα κεφτεδάκια βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
2. Για την πέστο βάζουμε όλα τα υλικά σε δυνατό μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά!
3. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά.
Δυο λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια, μαζί με μισό φλυτζάνι από το νερό στο οποίο έβραζαν.
4. Προσθέτουμε την σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε καλά να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, ζεστά όπως είναι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης