Γενεύη – Λωζάνη road trip με τα παιδιά

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Γενεύη – Λωζάνη road trip με τα παιδιά. Η Ελβετία είναι μια από τις χώρες που θέλαμε από καιρό να επισκεφτούμε. Το ταξίδι μας με τα παιδιά στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε προς τα τέλη Αυγούστου όπου στην Ελλάδα το κλίμα είναι αρκετά θερμό, ενώ στην Γενεύη και τη Λωζάνηη θερμοκρασία ήταν ιδανική για βόλτες με κοντομάνικο την ημέρα και ζακέτα (ή λεπτό μπουφάν) το βράδι. Μπορώ να πω ότι ήταν από τα ωραιότερα κι εύκολα ταξίδια στο εξωτερικό που έχουμε κάνει οδικώς. Παρακάτω σου γράφω αναλυτικά για το ταξίδι μας ξεκινώντας με την Γενεύη και όσα όμορφα είδαμε!

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Γενεύη – Λωζάνη road trip με τα παιδιά.

Λίγες πληροφορίες για την Γενεύη

Η Γενεύη είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας μετά την Ζυρίχη και δεν είναι η πρωτεύουσα της χώρας όπως πολλοί νομίζουν (πρωτεύουσα είναι η Βέρνη). Η Ελβετία έχει τρεις επίσημες γλώσσες Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά (ανάλογα την πόλη που επισκέπτεται κάποιος). Στη Γενεύη και τη Λωζάνη μιλάνε κυρίως Γαλλικά. Λένε ότι η Γενεύη είναι η πιο όμορφη και φιλική προς το περιβάλλον πόλη στον πλανήτη. Άλλωστε η φύση έχει προικίσει γενναιόδωρα την Ελβετία και αυτό διακρίνεται έντονα τόσο στη Γενεύη όσο και στη Λωζάνη.

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Γενεύη αξιοθέατα

Η λίμνη της Γενεύης ή λίμνη Λεμάν (Lac Leman ή Lac de Genève)

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Η λίμνη της Γενεύης ή λίμνη Λεμάν (Lac Leman ή Lac de Genève) με τα γαλαζοπράσινα νερά της, αντανακλά τις κορυφές των αλπικών κορυφών και αδιαμφισβήτητα είναι πολύ όμορφη και χαλαρωτική! Αποπνέει μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που ίσως οφείλεται στο ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες. Το 40% της επιφάνειάς της ανήκει στην Ελβετία, ενώ το υπόλοιπο 60% στην Γαλλία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην κεντρική Ευρώπη (μετά τη λίμνη Balaton στην Ουγγαρία).

Αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος της, ειδικά από την πλευρά των κήπων Jardin Anglais, να κάνετε βόλτα με το πλοίο για να δείτε από κοντά το καταπληκτικό Jet d’ Eau, να καθίσετε στις όχθες της για πικ νικ. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε τις μικρές, γραφικές πόλεις γύρω από τη λίμνη, όπως το Evian-les-bains (διάσημη πόλη για τις ιαματικές της πηγές και το γνωστό εμφιαλωμένο νερό), το Yvoire (από τα πιο όμορφα «χωριά» της Γαλλίας), κτλ.

Το σιντριβάνι Ζετ ντ Ο (Jet d’Eau)

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Είναι αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της πόλης και το πιο εντυπωσιακό σιντριβάνι που έχουμε δει! Το ύψος του φτάνει τα 140 μέτρα, ενώ το νερό ξεπετάγεται τόσο ορμητικά που αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως λένε, το συγκεκριμένο σιντριβάνι πετάει το νερό σε ύψος τρεις φορές μεγαλύτερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας! Παίρνοντας το πλοίο, πλησιάσαμε τόσο κοντά του που νιώθαμε τις σταγόνες να μας δροσίζουν! Το βράδυ φωτίζεται και φαίνεται ακόμα πιο όμορφο!

Βόλτα στη λίμνη με το πλοίο

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Η βόλτα μας με το πλοίο στη λίμνη της Γενεύης ήταν καταπληκτική εμπειρία! Την επιλέξαμε κυρίως για να δούμε τις όχθες της λίμνης αλλά και για να θαυμάσουμε από κοντά το σιντριβάνι Jet d’Eau. Ωστόσο μπορείτε να κλείσετε διάφορα είδη κρουαζιέρας στη λίμνη, όπως για παράδειγμα κρουαζιέρα με φοντύ ή γκουρμέ κρουαζιέρα για δείπνο (με το αζημίωτο βεβαίως)!

Επίσης, μπορείτε να κάνετε εκδρομές προς τις μικρές, γραφικές πόλεις κατά μήκος της λίμνης της Γενεύης. Όπως για παράδειγμα να επισκεφτείτε το Evian-les-bains (διάσημη πόλη για τις ιαματικές της πηγές και το γνωστό εμφιαλωμένο νερό), το Yvoire (από τα πιο όμορφα «χωριά» της Γαλλίας), κτλ.

Η Σπασμένη Καρέκλα (Broken Chair)

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Η Σπασμένη Καρέκλα είναι ένα μνημειώδες γλυπτό, κατασκευασμένο από 5,5 τόνους ξύλο κι έχει ύψος 12 μέτρα! Σχεδιάστηκε από τον Ελβετό καλλιτέχνη Daniel Berset και υλοποιήθηκε από τον ξυλουργό Louis Genève.

Βρίσκεται στην Place des Nations, δηλαδή ακριβώς απέναντι από το Παλάτι των Εθνών και συμβολίζει την αντίθεση στις νάρκες ξηράς και τις βόμβες διασποράς ενώ λειτουργεί ως υπενθύμιση στους πολιτικούς αλλά και όσους επισκέπτονται τη Γενεύη. Μεταφέρει το μήνυμα τόσο της ευθραυστότητας και τη δύναμης, της ανισορροπίας και της σταθερότητα, όσο και της βίας και της αξιοπρέπειας.

Όταν σταθήκαμε κάτω από το σπασμένο πόδι πραγματικά αισθανθήκαμε μικροσκοπικοί!

Το Παλάτι των Εθνών (Palais des Nations)

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Το Παλάτι των Εθνών είναι ένα ιδιαίτερο κτίριο που χτίστηκε μεταξύ 1929 και 1936, αλλά από το 1950 λειτουργεί ως σπίτι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ή Ηνωμένα Έθνη (Η.Ε.) είναι ένας διεθνής οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των κρατών του κόσμου, του οποίου σκοπός είναι η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, καθώς και η επίτευξη διεθνούς συνεργασίας για την επίλυση διεθνών προβλημάτων. Είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός στον κόσμο. Αν και η έδρα του ΟΗΕ βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, στη Γενεύη βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία.

Μπορείτε να κλείσετε ξενάγηση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών εδώ.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Museum d’Histoire naturelle)

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης είναι ότι πρέπει για οικογενειακή επίσκεψη! Έχει πάρα πολλά εκθέματα που απλώνονται σε 4 ορόφους και προτείνετε να ξεκινήσετε την περιήγηση από τον 4ο όροφο και προς τα κάτω. Πολλά ζώα, πτηνά, ερπετά, ψάρια, αλλά και εντυπωσιακές μακέτες είναι μερικά από αυτά που θα δείτε.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες για να το δείτε καλά.

Parc de la Grange

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Το Parc de la Grange είναι ένα τεράστιο πάρκο, διάσημο για τον μεγαλύτερο κήπο με τριανταφυλλιές στη Γενεύη. Ατελείωτες εκτάσεις με πράσινο, όμορφα λουλούδια αλλά και δέντρα, κόσμος που βολτάρει ή κάνει πικ νικ, παιδιά που παίζουν ανέμελα και στο βάθος η υπέροχη θέα της λίμνης.

Αν βρεθείτε στην Γενεύη την 1η Αυγούστου (Εθνική Ημέρα της Ελβετίας), θυμηθείτε να το επισκεφτείτε καθώς γίνονται πολλά εορταστικά δρώμενα. Το πάρκο έχει ωραία παιδική χαρά, εστιατόριο και τουαλέτες.

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Εμείς καθίσαμε αρκετή ώρα στο πάρκο αυτό, παίξαμε και χαλαρώσαμε.

Το ερευνητικό κέντρο CERN

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Αν πας στη Γενεύη μια επίσκεψη στο CERN επιβάλλεται! Το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1954, από 12 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και θεωρείται από τους πρώτους οργανισμούς της διευρωπαϊκής ένωσης και συνεργασίας.

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Η επίσκεψη στο CERN είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς ο χώρος της έκθεσης γεννάει ερωτήματα γύρω από τη Φυσική (κι όχι μόνο) τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους, αποτελεί τροφή για έρευνα και σκέψη. Και που ξέρετε, η επίσκεψη αυτή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να γίνουν τα παιδιά σας οι μελλοντικοί επιστήμονες ή ερευνητές!

Jardin Anglais (Αγγλικός Κήπος)

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Γενεύης είναι ο Αγγλικός Κήπος (Jardin Anglais). Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη λίμνη της Γενεύης – στη νότια πλευρά – και είναι γεμάτο δέντρα, λουλούδια, σιντριβάνια, καταπράσινο γκαζόν. Εκεί θα δείτε και το διάσημο ρολόι λουλουδιών της πόλης. Το ρολόι αυτό βρίσκεται σε επικλινές έδαφος για να φαίνεται καλύτερα και είναι γεμάτο πανέμορφα λουλούδια. Μάλιστα, ανάλογα με την εποχή θα δείτε να έχει κάθε φορά και διαφορετικά λουλούδια, ενώ κάθε χρόνο αλλάζει εντελώς μορφή.

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Προς το τέλος του κήπου βρίσκεται και το Εθνικό Μνημείο με αλληγορικές φιγούρες της Helvetia και της Γενεύης, που τιμά την είσοδο της Γενεύης στην Ελβετική Συνομοσπονδία το 1814.

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου (Cathédrale de Saint-Pierre)

Στο κέντρο της παλιάς πόλης ξεπροβάλλει ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου επιβλητικός και ταυτόχρονα λιτός ανάμεσα σε άλλα κτίρια. Χτισμένος τον 13ο αιώνα, στο εσωτερικό του έχει εντυπωσιακά βιτρό και σε κάποιο σημείο υπάρχει και η καρέκλα του Καλβίνου. Αξίζει να επισκεφτείτε το καμπαναριό του ναού με τα στενά σκαλάκια για να θαυμάσετε την απαράμιλλη θέα από ψηλά!

Μνημείο του Brunswick

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Το επιβλητικό Μνημείο του Brunswick, είναι ένα μαυσωλείο που σχεδιάστηκε για τους τάφους Scaligeri στη Βερόνα, χτισμένο για τον δούκα Karl II του Brunswick, ο οποίος κληρονόμησε τα χρήματά του στη Γενεύη.

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Επόμενος σταθμός η Λοζάνη, η Μοντρέ και το κάστρο Chateau de Chillon! Σε επόμενο άρθρο θα σου μιλήσω αναλυτικά!

Κάνε pin αυτό το άρθρο!

Genevi_taxidi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Το ταξίδι μας στο Λονδίνο με τα παιδιά

taxidi_sto_londino_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Ταξίδι στο Παρίσι με τα παιδιά – Τι να δείτε & που να πάτε

sto_Parisi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Ταξίδι στη Βερόνα: 9 αξιοθέατα που πρέπει να δεις

Verona_me_ta_paidia_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link