Ταξίδι στη Βερόνα: 9 αξιοθέατα που πρέπει να δεις

Verona_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Το ταξίδι μας στη Βερόνα με τα παιδιά ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Η Βερόνα εξάλλου είναι μια παραμυθένια μεσαιωνική πόλη του Ιταλικού Βορρά που φημίζεται για την ομορφιά της!

Βερόνα
Βόλτα στα δρομάκια της Βερόνα

Μια πόλη με πλούσια ιστορία, αρκετά ρομαντική και γραφική, που το ιστορικό της κέντρο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.

Ταξίδι στη Βερόνα

Η Βερόνα είναι μια σχετικά μικρή πόλη που την περπατάς εύκολα κι έχει αρκετά όμορφα μέρη που αξίζει να δεις. Εμείς είδαμε αρκετά αξιοθέατα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι ακόμα που μένει για την επόμενη φορά. Πάμε να σας ξεναγήσω!

Η Ρωμαϊκή Αρένα

ταξίδι στη Βερόνα η αρένα

Η Αρένα της Βερόνα είναι ένα πολύ εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Βρίσκεται στη γνωστή Piazza Bra και είναι η τρίτη μεγαλύτερη αρένα στον κόσμο. Αρχικά, στους αρχαίους χρόνους, φιλοξενούσε μέχρι και 30.000 άτομα, αλλά τώρα πια έχει περιορίσει τις θέσεις στις 15.000.

ταξίδι στη Βερόνα η αρένα

Στην Αρένα της Βερόνα δίνονται παραστάσεις όπερας, συναυλίες και κονσέρτα από διάσημους Ιταλούς και ξένους μουσικούς όλο τον χρόνο, αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα κορίτσια μου εντυπωσιάστηκαν πολύ από το τεράστιο κι επιβλητικό κτίριο.

Ταξίδι στη Βερόνα: Το σπίτι της Ιουλιέτας

Βερόνα, Το σπίτι της Ιουλιέτας
Η Ιουλιέτα μου κι εγώ!

Και ποιος δεν γνωρίζει τη συγκινητική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας! Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν όλη αυτή η ιστορία ήταν αληθινή ή υπήρξε μόνο στη φαντασία του Σαίξπηρ!

Ταξιδι στη Βερόνα
Αν είστε τυχεροί, μπορεί να παρακολουθήσετε και παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”!

Ωστόσο, στα στενά δρομάκια της Βερόνα, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό μεσαιωνικό σπίτι με το μπαλκονάκι της Ιουλιέτας. Με ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να μπείτε στο σπίτι της Ιουλιέτας όπου υπάρχει ένα μικρό μουσείο με λιγοστά εκθέματα. Επίσης, μπορείτε να βγείτε στο μπαλκονάκι να φωτογραφηθείτε (όπως έκανα κι εγώ με τη μεγάλη μου Ιουλιέτα)!

Το άγαλμα της Ιουλιέτας
Το άγαλμα της Ιουλιέτας

Στον περίβολο του σπιτιού υπάρχει το χάλκινο άγαλμα της Ιουλιέτας. Αρκετός κόσμος συνωστίζεται με σκοπό να αγγίξει το άγαλμα της Ιουλιέτας και συγκεκριμένα το στήθος της, γιατί λέγεται ότι φέρνει τύχη κι έρωτα. Οπότε κι εμείς κυριολεκτικά “χουφτώσαμε” την Ιουλιέτα!

Το σπίτι της Ιουλιέτας, Βερόνα

Στους γύρω τοίχους είναι άπειρα τα σημειώματα αγάπης αλλά και τα λουκέτα που “κλειδώνουν” τον έρωτα! Γενικώς, το μπαλκόνι και το άγαλμα της Ιουλιέτας είναι από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης και πλήθος κόσμου συρρέει στο συγκεκριμένο σημείο.

Το σπίτι της Ιουλιέτας, Βερόνα
Το σπίτι της Ιουλιέτας, Βερόνα
Η Έλλη άφησε το σημείωμά της για να “κλειδώσουμε” την οικογενειακή μας αγάπη!

Έτσι, πήγαμε κι εμείς για να πάρουμε λίγη τύχη και να “κλειδώσουμε” την οικογενειακή μας αγάπη!

Castelvecchio verona
Castelvecchio, Verona

Το κάστρο της Βερόνα (Castelvecchio) και το Μουσείο του κάστρου

Castelvecchio σημαίνει “παλιό κάστρο” κι αυτό το κάστρο είναι όντως παλιό αφού χτίστηκε το 1354-1356. Είναι γοτθικής αρχιτεκτονικής, περιβάλλεται από τάφρο κι έχει 7 πύργους.

Castelvecchio Verona, το κάστρο της Βερόνα

Το κάστρο βομβαρδίστηκε από το Ναπολέων κατά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και σχεδόν καταστράφηκε. Ώσπου το ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Carlo Scarpa και του έδωσε νέα ζωή. Σήμερα το μεσαιωνικό αυτό κάστρο είναι μια από τις μεγαλύτερες πινακοθήκες της Ιταλίας.

castelvecchio verona
castelvecchio verona

Μουσείο του κάστρου

Το μουσείο του κάστρου (Museo di Castelvecchio) είναι πραγματικά υπέροχο καθώς φιλοξενεί εξαιρετικούς αναγεννησιακούς πίνακες διάσημων καλλιτεχνών, τοιχογραφίες, αγάλματα, κοσμήματα, μεσαιωνικά αντικείμενα κι εκθέματα από την πλούσια ιστορία της πόλης. Περισσότερα για το μουσείο θα βρείτε εδω.

Ταξίδι στη Βερόνα: Πλατεία Bra

Ταξίδι στη Βερόνα, πλατεία piazza Bra

Η πλατεία Bra (piazza Bra) είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Βερόνας. Πρόκειται για μια μεγάλη, γραφική πλατεία με πολύχρωμα κτίρια που στεγάζουν καφέ κι εστιατόρια. Στο μέσο της πλατείας υπάρχει ένα μικρό πάρκο με συντριβάνι και δέντρα.

πλατεία piazza

Στη μία πλευρά της πλατείας Bra βρίσκεται η Αρένα της Βερόνα και το Δημαρχείο της πόλης, ενώ στην άλλη το Palazzo della Gran Guardia που χρησιμοποιείται για συνέδρια και εκθέσεις.

Καθεδρικός Ναός της Santa Maria Matricolare (Duomo di Verona)

Duomo di Santa Maria Matricolare

Ο περίφημος καθεδρικός Ναός της Santa Maria Matricolare (Duomo di Verona) είναι ένα από τα ωραιότερα μνημεία της πόλης. Ο ναός είναι γοτθικού ρυθμού, είναι από τους μεγαλύτερους της πόλης κι αξίζει να τον επισκεφτείτε. Εξίσου όμορφος είναι και ο ναός της Sant’ Anastasia στη Βερόνα.

Sant΄Anastasia

Ταξίδι στη Βερόνα: Piazza delle Erbe

Το άγαλμα της Madonna di Verona στην Piazza delle Erbe

Η Piazza delle Erbe είναι μία από τις πιο γραφικές πλατείες ολόκληρης της Ιταλίας. Στα Ιταλικά “erbe” σημαίνει “βότανο” οπότε δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της αφού στην πλατεία αυτή πωλούνται βότανα, μπαχαρικά, φρούτα αλλά και ρούχα και αναμνηστικά. Στην πλατεία αυτή υπάρχει και κι ένα συντριβάνι με το μαρμάρινο άγαλμα της Madonna di Verona. Το συντριβάνι αυτό χρονολογείται από το 1368 και το έφτιαξε ο γλύπτης Cansignorio.

Ο πύργος των Λαμπέρτι (Torre dei Lamberti)

Torre-dei-Lamberti-Verona Πύργος των Λαμπέρτι
Torre dei Lamberti Verona

Ο πύργος των Λαμπέρτι (Torre dei Lamberti) βρίσκεται κοντά στην Piazza delle Erbe. Με ύψος 84 μέτρα, είναι ο ψηλότερος πύργος σε όλη τη Βερόνα και ενδείκνυται για να απολαύσεις πανοραμική θέα της πόλης. Προσοχή όμως, όταν ανέβεις στον πύργο θα βρεθείς ακριβώς από κάτω από δύο τεράστιες καμπάνες που χτυπάνε ανά μισή ώρα.

H Αψίδα του Gavi (Arco dei Gavi)

Arco dei Gavi
Arco dei Gavi

Η Αψίδα Arco dei Gavi χτίστηκε κατά την Ρωμαική περίοδο από τον αρχιτέκτονα Vitruvius Cerdo και ήταν η πύλη για την πόλη της Βερόνα. Ο Ναπολέων την αποσυναρμολόγησε, αλλά ευτυχώς ξαναφτιάχτηκε, δίπλα από το Castelvecchio, δηλαδή αρκετά κοντά στην αρχική της θέση. Αρκετός κόσμος βγάζει φωτογραφία κάτω από την Αψίδα καθώς αποτελεί ένα ωραίο πλαίσιο.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Verona card

Η Verona Card είναι η κάρτα που σου δίνει πρόσβαση απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δωρεάν είσοδο σε αρκετά μουσεία στη Βερόνα. Οπότε αν μείνεις για μέρες στη Βερόνα σε συμφέρει να την αγοράσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τη Verona Card θα βρεις εδώ.

Ταξίδι στη Βερόνα

Γενικά, το ταξίδι μας στη Βερόνα με τα παιδιά μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι μια τόσο ρομαντική πόλη που αν δεν την έχεις επισκεφτεί σου το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Εκδρομή στη Gardaland

Εμείς από τη Βερόνα πήγαμε εκδρομή στη Gardaland και περάσαμε υπέροχα. Περισσότερα για τη Gardaland θα βρείτε εδώ.

Στο γραφικό Bellagio (λίμνη Κόμο)

Επίσης, επισκεφτήκαμε το γραφικό κι ονειρεμένο Bellagio (Λίμνη Κόμο). Περισσότερα για το Bellagio (Λίμνη Κόμο) θα βρείτε εδώ.

Ταξίδι στη βενετία
Αχ τι υπέροχη που ήταν η Βενετία!

Κι αν θες να διαβάσεις για το ταξίδι μας στη Βενετία, κάνετε κλικ εδώ.

Bologna
Στη Bologna

Ενώ για το ταξίδι μας στη Bologna, δείτε εδώ.

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Βαρσοβία, μια ιδανική πόλη για οικογενειακές διακοπές

-Παιδί στο αεροπλάνο, πώς θα γίνει το ταξίδι πιο εύκολο

-Εκδρομή στη Gardaland με τα παιδιά

Ταξίδι στη Βερόνα με τα παιδιά

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link