Γεμιστό γιορτινό ψωμί σε στεφάνι

gemisto_giortino_psomi_se_stefani_mylittleworldgr

Γεμιστό γιορτινό ψωμί σε στεφάνι! Το ψωμί δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το τραπέζι! Ειδικά τις γιορτές όμως θέλουμε ένα ψωμί γιορτινό, διαφορετικό! Γι’ αυτό κι εγώ ετοίμασα αυτό το γεμιστό ψωμί σε σχήμα στεφανιού! Γεμιστό με πάστα από πιπεριές φλωρίνης και αγελαδινό τυρί. Ιδιαίτερο, σίγουρα νόστιμο και ακόμη πιο σίγουρα εντυπωσιακό.

gemisto_giortino_psomi_se_stefani_mylittleworldgr

Γεμιστό γιορτινό ψωμί σε στεφάνι

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
280-300 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
50 γρ. βούτυρο


Για τη γέμιση
5-6 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο)
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 καρότο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
150 γρ. αγελαδινό τυρί

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

2. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους, και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε με φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

3. Στο μεταξύ σε μπλέντερ αλέθουμε τις πιπεριές, το καρότο, την σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή πάστα.

gemisto_giortino_psomi_se_stefani_mylittleworldgr

4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο με πάχος 1/2 εκ. Αλείφουμε την επιφάνεια με την πάστα πιπεριάς, το τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρόλο.

5. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα ενώνοντας τις άκρες με λίγο νερό δημιουργώντας ένα κουλούρι. Με ψαλίδι κόβουμε τις άκρες ανά δυο εκατοστά μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω, και τις γυρνάμε ελαφρώς προς τα έξω, ώστε να φανεί η γέμιση.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Νόστιμα ψωμάκια Τζιαπάτα

psomakia_tziapata_mylittleworldgr

Φοκάτσια – το νόστιμο, μυρωδάτο ψωμί

fokatsia_mylittleworldgr

Μπατζίνα ή αλλιώς τεμπελόπιτα

mpatzina_mylittleworldgr
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link