Χοιρινή πορκέτα γεμιστή με πολλά μυρωδικά, τραγανή πέτσα και πολύ νοστιμιά! Στρώσε το καλό τραπεζομάντηλο, στόλισε όμορφα το τραπέζι, συνόδεψε με ένα καλό μπουκάλι κρασί και απόλαυσέ το! Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Χοιρινή πορκέτα γεμιστή με μυρωδικά
Υλικά
1 κομμάτι χοιρινή πανσέτα με την μπριζόλα γύρω στα 2 κιλά (με το δέρμα, χωρίς κόκκαλο)
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.σ θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γρ. σπανάκι baby
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Ανοίγουμε την πανσέτα μπροστά μας και την ραντίζουμε εσωτερικά με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά, το σπανάκι στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρόλο με το δέρμα εξωτερικά!
2.Με σπάγκο δένουμε σφιχτά ανά 3 εκ. Με χαρτί στεγνώνουμε πολύ καλά το δέρμα και αλατίζουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ή τουλάχιστον για 3-5 ώρες, ακάλυπτο για να στεγνώσει το δέρμα όσο πιο καλά γίνεται.
3.Την επόμενη ημέρα στεγνώνουμε πάλι τυχόν υγρασία στο δέρμα με χαρτί και ψήνουμε αρχικά στους 160 βαθμούς, αντιστάσεις, για 3 ώρες. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ακόμη μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό και να δημιουργήσει φουσκάλες!
4.Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά, αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με ωραίες τραγανές πατάτες φούρνου ή και τηγανητές!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Τρουφάκια τυριού με καρύδια και αποξηραμένα φρούτα
Βασιλόπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ζύμη πίτσας γεμιστή με σπανάκι και τυριά