Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ζύμη γεμιστή με σπανάκι και τυριά! Παιχνιδιάρικο, νόστιμο και πρωτότυπο, σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους μικρούς και μεγάλους! Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ζύμη πίτσας γεμιστή με σπανάκι και τυριά
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γοχ
280-300 νερό χλιαρό
1 μαγιά ξηρή
1 κ.γ ζάχαρη
1/3 κ.γ αλάτι
Ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. regato τριμμένο (ή άλλο τυρί που λιώνει)
Αλάτι και πιπέρι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και σε κουζινομηχανή. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να διπλασιαστεί.
2. Στο ενδιάμεσο, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, σπανάκι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μην μείνει καθόλου υγρασία. Μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
3. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο που να χωράει σε ταψί φούρνου. Κόβουμε ένα μεγάλο τρίγωνο. Παίρνουμε τα δυο πλαϊνά μέρη της ζύμης και σε ταψί με λαδόκολλα τα ενώνουμε με τα δάχτυλα μας, δημιουργώντας ένα ακόμη τρίγωνο ως βάση. Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω το τριμμένο τυρί και καλύπτουμε με το άλλο ζυμάρι τρίγωνο.
4. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες ξεκινώντας περίπου από το κέντρο προς τα πλαϊνά, με πάχος 1,5-2 εκ. Προσέχουμε να αφήνουμε κενό στο κέντρο για να μην μας κοπεί το δέντρο στα δύο. Στριφογυρνάμε αυτές τις λωρίδες και από τος δυο πλευρές όσο πιο πολλές φορές μπορούμε, αν βγει η γέμιση δεν μας πειράζει καθόλου, ίσα ίσα θελουμε να φαίνεται το πράσινο από το σπανάκι.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και με πινέλο αλείφουμε όλο το «δέντρο» για να γυαλίσει και να μείνει μαλακό. Κόβουμε λίγα ντοματίνια σε λεπτές ροδέλες και διακοσμούμε. Σερβίρουμε ιδανικά χλιαρό για να είναι ακόμη λιωμένο το τυρί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Βασιλόπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη

Τρουφάκια σοκολάτας με κάστανο & λευκή κουβερτούρα

Μπισκότα Gingerbread μελιού – η πιο νόστιμη συνταγή
