Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ανάγλυφα σχέδια – το μυστικό για να τα πετύχετε!
Κάθε χρόνο φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά μου χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Είναι μία από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης και πολύ την απολαμβάνουμε! Βάζουμε απαλή χριστουγεννιάτικη μουσική, φοράμε τις ποδιές μας και χριστουγεννιάτικους σκούφους και ξεκινάμε! Το σπίτι μοσχομυρίζει κανέλα, γαρίφαλο και μέλι και τα κορίτσια μου ανυπομονούν να βγει το πρώτο ταψί από τον φούρνο για να τα δοκιμάσουν.
Συνήθως τους χρησιμοποιούμε κουπ πατ με σχήμα ανθρωπάκι και έτσι φτιάχνουμε τα περίφημα μπισκότα Gingerbread μελιού!
Χρησιμοποιούμε όμως και άλλα χριστουγεννιάτικα σχέδια για να έχουμε ποικιλία! Αφού βγάλουμε τα μπισκότα μας από τον φούρνο τα αφήνουμε να παγώσουν και ύστερα τα διακοσμούμε με γλάσο.
Το μυστικό για να πετύχετε τα ανάγλυφα σχέδια
Φέτος όμως θέλαμε να τα κάνουμε λίγο διαφορετικά. Για την ακρίβεια θέλαμε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ανάγλυφα σχέδια. Έτσι προμηθευτήκαμε τον ειδικό πλάστη με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια και ξεκινήσαμε. Οι πρώτες προσπάθειες ήταν σκέτη αποτυχία. Η ζύμη κολλούσε πάνω στον πλάστη, διαλυόταν και άντε πάλι από την αρχή να την “ξαναστρώσουμε”!
Ε, λοιπόν μετά από πολλές προσπάθειες και λίγο εκνευρισμό δοκιμάσαμε το μυστικό της γιαγιάς (απορώ γιατί δεν μας το έλεγε νωρίτερα)!
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Το μυστικό για να μην κολλάει η ζύμη και να “γλιστράει” ο πλάστης αφήνοντας στο πέρασμα του υπέροχα ανάγλυφα σχέδια είναι ένα!
Χρειάζεται πριν κυλήσουμε τον πλάστη πάνω στη ζύμη να τον έχουμε περάσει με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε καλά τον πλάστη κάθε φορά που θέλουμε η ζύμη μας να αποκτήσει ανάγλυφα σχέδια!
Τόσο απλό! Αχχ και να το ήξερα νωρίτερα! Εσείς όμως τώρα το ξέρετε και ανυπομονώ να δω και τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ανάγλυφα σχέδια. Μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας μαζί μου είτε στο Facebook είτε στο Instagram.
Αααα να μην ξεχάσω το σημαντικότερο! Τη συνταγή!!! Μπορείτε να τη δείτε εδώ!
Σας φιλώ…
Δείτε επίσης
Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη