Φτιάχνουμε σταφιδοπλεξούδες! Μια συνταγή νόστιμη, εύκολη, τέλεια, super που είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε! Πάμε να την δούμε!
Σταφιδοπλεξούδες
📍Υλικά για τη ζύμη:
▪️400 ml γάλα χλιαρό
▪️12 γρ μαγιά ξηρή (φακελάκι)
▪️2 κ.γ. ζάχαρη
▪️50 ml ηλιέλαιο
▪️2 κ.γ. κοφτά αλάτι
▪️2 αβγά
▪️750-770 γρ αλεύρι μαλακό + 50 ml περίπου ηλιέλαιο για το λάδωμα της ζύμης
και ▪️200 γρ σταφίδες
Εκτέλεση
◾Ρίχνουμε στον κάδο το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε 10′ να βγάλει φουσκάλες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μερικά λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδης, οπότε η χρήση του μίξερ με γάντζο για ζύμες θα βοηθήσει πολύ.
◾Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μεσα τη ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί 1 ώρα.
◾Προσθέτουμε τις σταφίδες και διπλώνουμε ελαφρά τη ζύμη να πάνε παντού.
◾Λαδώνουμε ελαφρά τον πάγκο, αδειάζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.
◾Φτιάχνουμε κορδόνια και πλέκουμε τις πλεξούδες στο μέγεθος που θέλουμε. Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα, τις σκεπάζουμε με πετσέτα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° αντιστάσεις. Μόλις ζεσταθεί, τις αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν 20-30′ ανάλογα με τον φούρνο.
💥Η ζύμη αυτή είναι πραγματικά θαυματουργή! Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σκέτη ή με άλλα υλικά, φτιάχνοντας διαφορετικά σχήματα κάθε φορά. Για παράδειγμα μπορείτε να κρατήσετε ένα μέρος της ζύμης και να φτιάξετε αφράτα κριτσίνια με ελιές, τυρί, κτλ.
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Pin this for later
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης
Σπιτικά cinnamon rolls (ρολάκια κανέλας)