Το Back to School ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι μια εξαιρετική ιδέα για να αρχίσουμε σιγά σιγά να “μαζευόμαστε”. Η καλοκαιρινή ξενοιασιά κι ανεμελιά, δυστυχώς, φτάνει στο τέλος της! Εντάξει, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου, ωστόσο μια προετοιμασία σίγουρα χρειάζεται.
Γιατί μπορεί κάθε απόγευμα να είμαστε στο πάρκο και να φεύγουμε τελευταίοι, αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας (τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι) ότι σε λίγες ημέρες αρχίζουν τα σχολεία. Δηλαδή ότι σιγά σιγά θα πρέπει να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα.
Αυτό όμως δεν το λέμε έτσι ευθέως στα παιδιά γιατί μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουμε. Ας τους θυμίσουμε καλύτερα τις όμορφες στιγμές του σχολείου, τους φίλους τους που δεν έχουν δει τόσο καιρό και τις αγαπημένες τους δασκάλες και δασκάλους. Κι ας τα βοηθήσουμε να αισθανθούν ανυπομονησία για τη μέρα που θα αρχίσουν τα σχολεία.
Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός του Back to School ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης, το οποίο φτιάχνεται απίστευτα εύκολα από τα παιδιά. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουν!
Back to School ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης: Υλικά
-Πολύχρωμα χαρτιά Α4
-Χάρακας και μολύβι
-Μαρκαδόροι
-Το δωρεάν εκτυπώσιμο σχολικό λεωφορείο που θα βρείτε εδώ:
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το εκτυπώσιμο
.
Ξεκινάμε δίνοντας στο παιδί το εκτυπώσιμο με το σχολικό λεωφορείο για να το ζωγραφίσει με όποια χρώματα θέλει. Μετά παίρνουμε τα πολύχρωμα χαρτιά και κόβουμε λωρίδες κατά μήκος (περίπου 5cm). Κόβουμε τόσες λωρίδες όσες οι μέρες που μας απομένουν μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία. Εμείς θα ξεκινήσουμε το ημερολόγιό μας την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε χρειαστήκαμε 10 πολύχρωμε λωρίδες για κάθε ημερολόγιο.
Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα, της δίνουμε σχήμα κύκλου και τη συρράπτουμε. Περνάμε τη δεύτερη λωρίδα μέσα στην πρώτη και τη συρράπτουμε. Συνεχίζουμε έτσι με όλες τις λωρίδες μέχρι και την τελευταία. Στο τέλος θα έχουμε σχηματίσει μια πολύχρωμη αλυσίδα. Την πρώτη λωρίδα τη συρράπτουμε πάνω στη ζωγραφιά με το σχολικό λεωφορείο και το ημερολόγιό μας είναι έτοιμο.
Εμείς κρεμάσαμε τα ημερολόγια μας στις πόρτες των δωματίων των κοριτσιών. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα κόβουμε κάθε μέρα μία από τις λωρίδες και θα μετράμε αντίστροφα μέχρι να έρθει η μέρα που θα ξεκινήσουν τα σχολεία!
Έτσι ξεκινάμε μικροί και μεγάλοι να προσαρμοζόμαστε σιγά σιγά στην Back to School ιδέα.
Καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε όλα τα παιδάκια, στους γονείς, στις δασκάλες και τους δασκάλους, αλλά και σε όλους φροντίζουν παιδάκια (γιαγιάδες, νταντάδες, κτλ).
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Σας φιλώ….
Δείτε επίσης
Σχολική τσάντα πλάτης ή τρόλεϊ (με ροδάκια);
.
Παιδικός σταθμός και το άγχος του αποχωρισμού
.
Πολύ ωραία ιδέα!
Ευχαριστώ πολύ!