Σχολικά τετράδια με θέμα τον Καραγκιόζη από το Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

Τα σχολικά τετράδια με θέμα τον Καραγκιόζη, από το Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος, είναι ότι πιο όμορφο αισθητικά έχω δει για τη φετινή σχολική χρονιά!

Ο Καραγκιόζης, με το σπινθηροβόλο πνεύμα του, είναι από τους γνωστότερους ήρωες της λαϊκής και πολιτιστικής μας ταυτότητας. Παρέα με τα τρία κολλητήρια του διασκεδάζει για πολλές δεκαετίες τα παιδιά και καλλιεργεί τη φιλοκαλία του λαού μας.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

Αυτή τη σχολική χρονιά το Θέατρο Σκιών Κούζαρος θέλησε να βάλει το δικό του εικαστικό λιθαράκι στο βασικό εργαλείο του μαθητή, το τετράδιο. Έτσι, μας προσφέρει τετράδια διακοσμημένα με σπαρταριστά, χιουμοριστικά στιγμιότυπα στα οποία πρωταγωνιστεί ο Καραγκιόζης και τα Καραγκιοζόπουλα. Για κάθε μάθημα κι ένα τετράδιο που εύκολα ξεχωρίζει απ΄την όμορφη και ζωηρόχρωμη παράστασή του!

Σχολικά τετράδια με θέμα τον Καραγκιόζη

“Ο Καραγκιόζης Γεωμέτρης” για την αριθμητική ή τα μαθηματικά, με χειροποίητο σχέδιο από τον κ. Αναστάσιο Κούζαρο Είναι τετράδιο σπιράλ 2 θεμάτων – 30 φύλλα / θέμα, ριγέ γραφή και εκτύπωση SKAG.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

.

“Ο Καραγκιόζης Αλχημιστής ή Χημικός” για το μάθημα της χημείας, με χειροποίητο σχέδιο από τον κ. Αναστάσιο Κούζαρο Είναι τετράδιο σπιράλ 2 θεμάτων – 30 φύλλα / θέμα, ριγέ γραφή και εκτύπωση SKAG.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

.

“Χειροποίητο Τετράδιο Καραγκιόζης”, με χειροποίητο σχέδιο από τον κ. Αναστάσιο Κούζαρο. Είναι τετράδιο καρφίτσα 50 φύλλων με εξώφυλλο από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

.

“Χειροποίητο Σημειωματάριο Μη με Λησμόνει”, με χειροποίητο σχέδιο από τον κ. Αναστάσιο Κούζαρο. Είναι σημειωματάριο 50 φύλλων, με χαρτόδετη ράχη και πλαστικοποιημένο εξώφυλλο.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

.

Κάθε τέτοιο τετράδιο είναι διακοσμημένο με την τεχνοτροπία του ΚΟΥΖΑΡΟΥ. Μπορεί να αποτελέσει συλλεκτικό κομμάτι καθώς θα ακολουθήσει η έκδοση και νέων θεμάτων. Είναι επίσης, ένα υπέροχο δώρο που μετά τη χρήση του, το εξώφυλλο του μπορεί να μπει σε κορνίζα και να στολίσει το παιδικό δωμάτιο.
Στα συγκεκριμένα τετράδια η καθαρότητα των γραμμών και της παράστασης, η ζωντάνια των χρωμάτων καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών. Έτσι, τα κάνει να αναρωτιούνται για κάθε σκηνή: «…τι άραγε προηγήθηκε και τι θα ακολουθήσει;».

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από όμορφα σχολικά είδη, γιατί τους φτιάχνουν το κέφι, τα εμπνέουν και τα ενθαρρύνουν να καταπιαστούν με το διάβασμα και τη μελέτη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σχολικό πακέτο τετραδίων με θέμα τον Καραγκιόζη θα βρείτε εδώ.

Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος

Το “Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος” αποτελεί μια συνέχεια της πορείας και της τέχνης που ξεκίνησε από τον καραγκιοζοπαίκτη Σπύρο Κούζαρο, ο οποίος ξεκίνησε το 1934. Σήμερα, ο υιός του και τα εγγόνια του μέσω των δράσεων τους συνεχίζουν αυτή την πορεία μέσα από μια σύγχρονη οπτική ματιά κοντά στα ερεθίσματα του σύγχρονου θεατή.”

Η ομάδα του “Εργαστηρίου Σκιών Κούζαρος” ασχολείται με τη διάσωση και διάδοση της τέχνης του Θεάτρου Σκιών μέσα από πολλούς και διαφορετικούς άξονες.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr
  • Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με τη μελέτη της ιστορίας του Θεάτρου Σκιών και την συγγραφή άρθρων και βιβλίων ιστορικά τεκμηριωμένων.
  • Επίσης, ασχολείται με την δημιουργία βίντεο στο YouTube με θέμα τον τρόπο κατασκευής φιγουρών, με διάφορες τεχνοτροπίες και υλικά, καθώς και παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών από το αρχείο του Κούζαρου.
  • Επιπλέον, ασχολείται με την κατασκευή περίτεχνων χειροποίητων φιγουρών για συλλογή, διακόσμηση, δώρο ή παιδικό παιχνίδι.

Στόχος του Εργαστηρίου Σκιών Κούζαρος είναι να συνδέσει και άλλα, νέα είδη και αντικείμενα της καθημερινότητας με το Θέατρο Σκιών και το λαϊκό μας ήρωα, τον Καραγκιόζη.

ergastirio_skiwn_kouzaros_mylittleworldgr

Στο e-shop του Εργαστηρίου Σκιών Κούζαρος, εκτός από το υπέροχο σχολικό πακέτο τετραδίων με θέμα τον Καραγκιόζη, θα βρείτε τις πιο γνωστές φιγούρες του Θεάτρου Σκιών καθώς και βιβλία.

Αυτή τη σχολική χρονιά ας επενδύσουμε στην Τέχνη, την μόνη που μπορεί να μας προσφέρει παρηγοριά (όπως δίδασκε ο Πλάτων)!

.

Καλή σχολική χρονιά γεμάτη έμπνευση και αισιοδοξία!

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Σχολική τσάντα πλάτης ή τρόλεϊ (με ροδάκια);

sxoliki_tsanta_platis_i_trolei_mylittleworldgr

.

Πρωινή προετοιμασία για το σχολείο: πως θα γίνει πιο εύκολη

proini_proetoimasia_gia_to_sxoleio_mylittleworldgr

.

Σελιδοδείκτες στα σχολικά βιβλία: πως θα τους βάλετε

selidodeiktes_sta_sxolika_vivlia_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link