Ποια επιτραπέζια παιχνίδια ξεχωρίσαμε φέτος στις γιορτές

ποια επιτραπέζια παιχνίδια ξεχωρίσαμε

Ποια επιτραπέζια παιχνίδια ξεχωρίσαμε φέτος στις γιορτές; Έλα να σου πω και να σου δείξω! Γενικώς αγαπάμε πολύ τα επιτραπέζια παιχνίδια και κυρίως εκείνα που μας προκαλούν να τα παίξουμε πάλι και πάλι. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια ενδιαφέροντα ή διασκεδαστικά. Επίσης, αρκετά είναι πολύπλοκα όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς!

Το άρθρο δεν είναι χορηγούμενο και οι προτάσεις μου στηρίζονται καθαρά στο προσωπικό γούστο των κοριτσιών μου και το δικό μου (άντε και του μπαμπά για να μην τον ξεχνάμε)! Πάμε λοιπόν να σου πω ποια παιχνίδια ξεχωρίσαμε φέτος στις γιορτές και γιατί.

Μαγνητικές Κατασκευές Supermag (Maxi Classic 92) της Plastwood

ποια-επιτραπέζια-παιχνίδια-ξεχωρίσαμε-supermag

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, δημιουργικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που εξάπτει τη φαντασία σε ελεύθερες μαγνητικές κατασκευές. Αποτελείται συνολικά από 92 μαγνητικές πολύχρωμες ράβδους (δύο μεγεθών) και μη-μαγνητικές σφαίρες. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια ή τα σχέδια που απεικονίζoνται στη συσκευασία τού σετ.

Το έχουμε λατρέψει οικογενειακώς και φτιάχνουμε ένα σωρό ευφάνταστες κατασκευές. Εντάξει δεν είναι ακριβώς επιτραπέζιο παιχνίδι, αλλά είναι εξαιρετικό και ασχολούμαστε όλοι μαζί. Το βρήκαμε στο κατάστημα παιχνιδιών του Ευγενίδιου Ιδρύματος (Πλανητάριο), δηλαδή εδώ.

Ποια επιτραπέζια παιχνίδια ξεχωρίσαμε φέτος στις γιορτές

Sos.e τους Δεινόσαυρους από τη Zito

ποια-επιτραπέζια-παιχνίδια-ξεχωρίσαμε-sos.e-tous-deinosaurous

Αν κανένα από τα παιδιά σας δεν θέλει να χάσει, τότε βρήκατε το ιδανικό παιχνίδι! Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο παιχνίδι συνεργασίας για μέχρι 4 παίχτες, ηλικίας από 7 ετών (και μικρότερης ηλικίας θα έλεγα εγώ). Γινόμαστε μια ομάδα και όλοι μαζί καλούμαστε να σώσουμε τους δεινόσαυρους και τα αυγά τους.

Ηφαίστεια που εκρήγνυνται, καυτή λάβα που κυλάει παντού, μυτερά βράχια και αγκαθωτοί θάμνοι μας εμποδίζουν. Σκοπός μας είναι να πάρουμε τα αυγά δεινοσαύρων, να τρέξουμε μακριά από τη λάβα και να βρούμε καταφύγιο στα βουνά! Στο τέλος δεν υπάρχει ένας νικητής, αλλά η ομάδα έχει κοινό σκοπό και προσπαθεί να αποκτήσει όσους περισσότερους πόντους γίνεται.

Το παιχνίδι περιέχει κανόνες στα ελληνικά, έχει μέση διάρκεια τα 25 λεπτά και το βρήκαμε στις εκδόσεις Ψυχογιός.

Kingdomino από την Κάισσα

ποια-επιτραπέζια-παιχνίδια-ξεχωρίσαμε-kingdomino

Το παιχνίδι αυτό μας ενθουσίασε πάρα πολύ. Είναι για 2-4 παίκτες από 8 ετών. Ωστόσο η κόρη μου που είναι 6 μια χαρά το καταφέρνει!

Κάθε παίχτης είναι ένα Βασιλιάς που αναζητάει νέα εδάφη για να εξαπλώσει το βασίλειό του. Πρέπει να εξερευνήσουμε διάφορα είδη εδάφους: χωράφια με σιτηρά, λίμνες, βουνά, χωριά, δάση και κήπους, προκειμένου να αναπτύξουμε τις καλύτερες περιοχές. Άραγε ποιος Βασιλιάς θα κάνει τις καλύτερες επιλογές για το βασίλειό του;

Περιεχόμενα: 24 πλακίδια, 4 κάστρα 3D, 48 ντόμινο, 8 ξύλινα πιόνια, κανόνες. Μέση διάρκεια παιχνιδιού 15 λεπτά.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι εδώ.

Ποια επιτραπέζια παιχνίδια ξεχωρίσαμε φέτος στις γιορτές

Μουτζούρης από τη Remoundo Games

επιτραπέζιο-μουτζούρης

Αυτό το παιχνίδι το αποκτήσαμε λίγο νωρίτερα από τις γιορτές αλλά επειδή μας αρέσει πολύ το συμπεριέλαβα στις προτάσεις μου. Το ξεχώρισα γιατί είναι ένα παραδοσιακό παιχνίδι που παίζεται με σύγχρονο και διασκεδαστικό τρόπο. Επίσης, είναι πολύ πρακτικό γιατί ουσιαστικά αποτελείται από κάρτες, οπότε το παίρνουμε συχνά μαζί μας στις βόλτες μας.

Το παιχνίδι περιέχει 33 κάρτες, δηλαδή 16 ζεύγη και έναν μουτζούρη, καθώς και ένα μολύβι μουτζουρώματος. Κάθε παίχτης προσπαθεί να φτιάξει ζευγάρια και να ξεφορτωθεί τον Μουτζούρη. Θέλει καλές επιλογές για να μη σου μείνει ο Μουτζούρης και μουτζουρωθείς!

Για παιδιά από 4 ετών. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Bank Attack από την AsCompany

Πολύ καλό ομαδικό και διασκεδαστικό παιχνίδι, που ενθουσίασε και τις δύο κόρες μου και παίζουν συνέχεια (κι εγώ μαζί τους)!

Είμαστε κλέφτες που προσπαθούμε να κάνουμε το κόλπο του αιώνα ανοίγοντας ένα χρηματοκιβώτιο για να γίνουμε πλούσιοι. Διαλέγουμε έναν από τους ρόλους: Τσιλιαδόρος, Hacker, Ειδικός εκρηκτικών, Χρηματιστής και ξεκινάμε! Έχουμε μόλις 5 λεπτά. Προσοχή μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός!

Για παιδιά από 7 ετών και μέχρι 4 παίχτες. Θα το βρείτε εδώ.

Taboo Kids VS Parents Παιδιά Εναντίον Μεγάλων από τη Hasbro

επιτραπέζιο-taboo

Αγαπημένο παιχνίδι από τα φοιτητικά μου χρόνια. Χαίρομαι πολύ με αυτή την έκδοση που είναι για παιδιά και μεγάλους ταυτόχρονα. Έτσι για να μη βαριόμαστε και οι γονείς!

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 2 δεσμίδες με κάρτες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά, με τη γνωστή λέξη Μαντέματος και μόνο 2 απαγορευμένες λέξεις σε κάθε κάρτα. Οι παίκτες αγωνίζονται ενάντια στην κλεψύδρα, καθώς δίνουν πληροφορίες για να βοηθήσουν τους παίκτες της ομάδας τους να μαντέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις μέσα σε ένα λεπτό.

Για παιδιά από 8 ετών. Ωστόσο, το παίξαμε με παιδιά 6 και 7 ετών και με λίγη βοήθεια από τους γονείς μια χαρά το κατάφεραν.

Θα βρείτε το παιχνίδι εδώ.

ποια-επιτραπέζια-παιχνίδια-ξεχωρίσαμε

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Θα χαρώ να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις παιχνιδιών!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

5 παιχνίδια που αποκτήσαμε φέτος στις γιορτές και ενθουσιαστήκαμε

5 παιχνίδια που αποκτήσαμε φέτος

.

Ζωγραφίζουμε σε βιβλία ζωγραφικής που αφήνουν μηδενική σκόνη

jaq-jaq-book

Οι Μελισσούλες: Οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι

Οι Μελισσούλες επιτραπέζιο

.

Fingerprint Activities – βιβλίο δραστηριοτήτων

Fingerprint activities

Πώς επιλέγουμε παιχνίδια για παιδιά

πως επιλέγουμε παιχνίδια για παιδιά

.

5 συμβουλές για να μεγαλώσουμε έξυπνα παιδιά

μεγαλώνοντας έξυπνα παιδιά

.

Το ομαδικό παιχνίδι και η σημασία του – ιδέες για ομαδικά παιχνίδια

το ομαδικό παιχνίδι και η σημασία του

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link