Οι Μελισσούλες: Οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι

Οι Μελισσούλες επιτραπέζιο

Οι Μελισσούλες” είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια! Το έχουμε παίξει τόοοσο πολύ που δεν φαντάζεστε! Το είχαμε αγοράσει όταν οι κόρες μου ήταν 3 και 5,5 ετών και με τη μικρή μου κόρη το παίζουμε ακόμα κι ας κοντεύει 6 ετών!

Είναι ένα πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό παιχνίδι που έχει ως σκοπό να βρούμε που κρύφτηκαν οι πολύχρωμες μελισσούλες.

Οι Μελισσούλες: Πως παίζεται

Αρχικά τοποθετούμε τις 6 μέλισσες σε έναν κύκλο στο κέντρο του τραπεζιού. Παρατηρούμε το χρώμα της κάθε μίας κι έπειτα τις σκεπάζουμε με τα μελίσσια. Προσπαθούμε να θυμόμαστε ποιο χρώμα μέλισσας βρίσκεται σε κάθε μελίσσι. Ανακατεύουμε τις κάρτες και τις τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού Όποιος έφαγε πιο πρόσφατα μέλι παίζει πρώτος!

Κάθε παίχτης ανοίγει από κάρτα κι εκτελεί την ενέργεια που του υποδεικνύει. Δηλαδή αν η κάρτα δείχνει μία κίτρινη μέλισσα, τότε ο παίκτης πρέπει να μαντέψει σε ποιο μελίσσι κρύβεται η κίτρινη μέλισσα. Αν μαντέψει σωστά τότε παίρνει το μελίσσι μαζί με τη μέλισσα δικό του. Αν μαντέψει λάθος τότε το μελίσσι μένει στη θέση του. Αν την κίτρινη μέλισσα την έχει ήδη άλλος παίχτης και μαντέψουμε σε ποιο ακριβώς μελίσσι βρίσκεται τότε πάλι την παίρνουμε.

Οι Μελισσούλες επιτραπέζιο

Αν κάποιος παίχτης σηκώσει κάρτα που δείχνει μια αρκούδα, τότε χάνει ένα μελίσσι. Δηλαδή επιστρέφει το μελίσσι στο κέντρο του τραπεζιού

Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως μόλις ένας παίχτης βρεθεί με τέσσερα μελίσσια μπροστά του. Δηλαδή ο παίχτης αυτός είναι ο νικητής!

Χαρακτηριστικά παιχνιδιού

-Το παιχνίδι περιλαμβάνει 6 πολύχρωμες μελισσούλες, 6 μελίσσια και 36 κάρτες με μέλισσες, αρκούδες και μελίσσια και χαρτί με οδηγίες

Οι Μελισσούλες είναι για 2 έως 5 παίχτες

-Μέση διάρκεια του παιχνιδιού είναι τα 15΄

-Κατασκευαστής του παιχνιδιού είναι η Κάισσα

-Προτεινόμενη ηλικία 4+

Οι Μέλισσoύλες είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι που μας αρέσει, το έχουμε παίξει πολύ και σας το προτείνουμε!


Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ γράφοντας “Επιτραπέζιο Οι Μελισσούλες “.

Δείτε εδώ κι άλλα επιτραπέζια παιχνίδια που μας αρέσουν.

Οι Μελισσούλες επιτραπέζιο

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Πώς επιλέγουμε παιχνίδια για παιδιά

-Παίζουμε με το σπιτάκι Moomin της Barbo Toys

-Επιτραπέζιο παιχνίδι Bus Stop της Orchard Toys


My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link