Αυτή τη φορά έχουμε μια υπέροχη μακαρονάδα με μια εναλλακτική σάλτσα πέστο με σπανάκι! Λίγοι είναι εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζυμαρικά και αυτή η συνταγή, φαρφάλες με πέστο σπανάκι, σίγουρα θα σε συναρπάσει! Ακόμη κι αυτοί που δεν είναι λάτρεις του σπανακιού με αυτό εδώ το πιάτο θα αλλάξουν άποψη!

Φαρφάλες με πέστο σπανάκι
Υλικά:
● Μια συσκευασία ζυμαρικά φαρφάλες
● 250 γρ. σπανάκι καλά πλυμένο
● 15 φύλλα φρέσκο βασιλικό
● 20 γρ. κουκουνάρι
● 30 γρ. καρύδια
● ½ κ.γ σκόνη σκόρδου
● 25 γρ. ελαιόλαδο
● Αλάτι και πιπέρι
● 80 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προτού σουρώσουμε τα ζυμαρικά κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και αλέθουμε πολύ καλά.
- Πρσοσθέτουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια, αλάτι (με μέτρο επειδή θα μπει και η παρμεζάνα), το σκόρδο,μπόλικο πιπέρι, την παρμεζάνα και 3 κ.σ από το νερό που κρατήσαμε.
- Συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα.
- Όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμη ζεστά, προσθέτουμε 4 κ.σ από το πέστο με το σπανάκι μας και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ακόμη!

Φαρφάλες με πέστο σπανάκι
Tips
● Αν περισσέψει σάλτσα μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.
● Αν δεν έχεις φρέσκο σπανάκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένο, απλά στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο θα προσθέσεις και λίγο νερό για να μαραθεί πιο εύκολα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Μακαρόνια φούρνου με σάλτσα βασιλικού και ρεγκάτο

.
Σούπα βελουτέ με παντζάρια, πράσινο μήλο και τραγανές μπουκιές φέτας

.
Κοτομπουκιές παναρισμένες με πίτουρο βρώμης
