Τώρα που ζέστανε ο καιρός και οι συναντήσεις με φίλους σε βεράντες, κήπους και μπαλκόνια πληθαίνουν είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες συνταγές και νέες γεύσεις και να κεράσουμε τους αγαπημένους μας. Πρόσφατα δοκίμασα να φτιάξω ταρτάκια γλυκά με ράσμπερι από μια συνταγή που βρήκα εδώ . Η αρχική συνταγή πρότεινε ταρτάκια με κρανμπερις όμως εγώ στο ντουλάπι μου είχα αποξηραμένα ράσμπερις και σκέφτηκα να αξιοποιήσω! Γενικώς αγαπώ πολύ τις τάρτες και μου αρέσει πολύ να τις φτιάχνω μόνη μου για τα κορίτσια μου και τον καλό μου. Έτσι είναι ελεγχόμενη η ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών που περιέχουν, γιατί μου αρέσει να τρώμε γλυκά (και σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε) αλλά να ξέρουμε πόσο υγιεινά είναι και τι ακριβώς περιέχουν! Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η συνταγή πέτυχε και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, γι΄αυτό και σας την προτείνω!
Πάμε να δούμε τα υλικά και τη διαδικασία.
Υλικά για τη ζύμη
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. παγωμένο γάλα
ρεβίθια (για το ψήσιμο της τάρτας)
Υλικά για την κρέμα
2 κρόκους αυγών
500ml φρέσκο γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1 βανίλια
περίπου μια χούφτα rasberries
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν, κάνουμε τη ζύμη μας μπάλα και αφού τη τυλίξουμε με μεμβράνη τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο την ανοίγουμε σε μικρά φύλλα πάχους 3-4 χιλιοστών και τα απλώνουμε στις ταρτιέρες μας. Εάν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη. Βάζουμε τις ταρτιέρες με τη ζύμη στο ψυγείο για να παγώσουν και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C, βγάζουμε τις ταρτιέρες από το ψυγείο, τοποθετούμε από ένα κομμάτι λαδόκολλα, τις γεμίζουμε με τα ρεβίθια και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα ρεβίθια και τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να παγώσουν εντελώς.
Όσο παγώνουν οι τάρτες ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με το βούτυρο και τη βανίλια και παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το κόρν φλάουερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να πήξει. Προσοχή, για να μην “αρπάξει” έχουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρώς την αδειάζουμε στις ταρτιέρες μας, ρίχνουμε από πάνω τα ράσμπερις και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Καλή μας απόλαυση!
Δείτε επίσης
λατρευω κατι τοσο ευκολα και απλα γλυκα και μαλιστα αν εχουν φρουτα μεσα! μολις μαζεψα μουρα αυτο το ΣΚ οποτε τη βαζω μπροστα 🙂
Ζηνα μου νομιζω ότι τα γούστα μας ταιριάζουν πολυ, οποτε ειμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσει! Καλή εβδομάδα!
Ότι πρέπει για το απογευματινό καφεδάκι! Γεια στα χέρια σου!
Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Και για το απόγευμα και για το βραδάκι και όλες τις ώρες! Φιλάκια