Σπιτικό παγωτό γιαούρτι με κομματάκια σοκολάτας

pagoto_yiaourti_mylittleworldgr

Τι καλύτερο από το σπιτικό παγωτό γιαούρτι για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Αν στα πιτσιρίκια σου (αλλά και σε εσένα και τον καλό σου) αρέσει το γιαούρτι, τότε μπορείς να τους το προσφέρεις ως εναλλακτικό παγωτό και θα ξετρελαθούν. Ειδικά αν έχετε κάνει κάμποσες διατροφικές ατασθαλίες οικογενειακώς, είναι το τέλειο σπιτικό παγωτό για αποφύγεις τη γκρίνια του γλυκού.

Επιπλέον, φτιάχνεται με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι και χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί. Το καταψύχεις κι έτοιμο! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι με κομματάκια σοκολάτας: Υλικά για δύο φόρμες παγωτού (όπως της φωτογραφίας)

-1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

-1 κουτ. σούπας μέλι

-1 με 2 βανίλιες

-1 με 2 κουτ. σούπας τριμμένη κουβερτούρα

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Γεμίζουμε τις φόρμες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Το σπιτικό παγωτό γιαούρτι είναι έτοιμο.

Μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά που αρέσουν στα παιδιά σου αλλά και σε εσένα. Όπως κομμάτια από φρούτα (πχ.ροδάκινο), ξηρούς καρπούς ή λίγο χυμό πορτοκάλι στη φόρμα του παγωτού.

Ουσιαστικά, το σπιτικό παγωτό γιαούρτι, είναι γιαούρτι που το έχω ανακατέψει με υλικά της αρεσκείας τους και το έχω καταψύξει. Οπότε και οι μικρές μου μπορούν να το απολαύσουν όσο συχνά θέλουν, αφού έχει πολύ μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τα αγοραστά και εγώ είμαι ευχαριστημένη αφού τα καμάρια μου τρέφονται πιο υγιεινά!

Καλή μας απόλαυση!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Συμβουλή: Για να ξεφορμάρεις το παγωτό από φόρμες όπως οι δικές μας, απλά βάλε ζεστό νερό σε ένα ποτήρι και βούτηξε κάθε φόρμα παγωτού μέσα για μερικά δευτερόλεπτα.

Σε φιλώ…

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Κοιτα να δεις τωρα που επρεπε να περασεις απο μενα να σχολιασεις για να μπορεσω να σε βρω Σωτηρια μου δεν εχω δεης μουκ ..δεν ξερω αγγλικα να γραψω το μπλοκ σου στο γουκλκ οποτε σε εχω χασει..χα..χα. εγραψα το μεηλ μου και ελπιζω να ενημερωνωμαι τωρα..για τις αναρησεις σου..
    Το παγωτο γιαουρτι μου φαινεται τελειο θα το κανω και με μπισκοτο να δω πως θα βγει..
    Να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλη μου .. καλο μηνα καλο υπολοιπο καλοκαιρακι .. φιλακιαααα!!

    1. Καλώς ήρθες Ρούλα μου! Χαίρομαι πολύ όταν διαβάζω τα σχόλιά σου! Είναι τέλειο το παγωτό γιαούρτι, θυμίζει κάπως τη γεύση στρατσιατέλα! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! Τα φιλιά μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link