Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία: βιβλίο-πρόταση

i_giagia_mou_i_Mikra_Asia_mylittleworldgr

“Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία” είναι ένα πολύ συγκινητικό βιβλίο για παιδιά βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Αναφέρεται στα βιώματα ενός μικρού κοριτσιού λίγο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή και φτάνει μέχρι και τον πόλεμο του ’40 στην Ελλάδα.

Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία

Από μικρή είχα μια αγάπη για τη Μικρά Ασία και πάντα άκουγα με δέος τις ιστορίες για τον εκεί ελληνισμό. Ίσως γιατί στη γειτονιά που μεγάλωσα ζούσε ένας παππούς με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, που συνήθιζε να μου λέει ιστορίες όπως τις είχε ακούσει από τους γονείς του. Ιστορίες ευχάριστες και δυσάρεστες, αλλά πάντα αληθινές.

Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία

Υπόθεση

Όπως αληθινή είναι και η ιστορία της ηρωίδας του βιβλίου “Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία”. Η Αδαμαντία από πολύ μικρή βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της. Από πολύ μικρή έχασε την αγαπημένη της μητέρα και γνώρισε τη σκληρότητα της μητριάς της. Ευτυχώς, η νενέ της (η γιαγιά της) και ο παππούς της την πήρανε κοντά τους και την μεγάλωσαν με πολύ αγάπη.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

παιδικό βιβλίο για τη Μικρά Ασία

Σύντομα όμως αναγκάστηκε, μαζί με τη νενέ της, να εγκαταλείψει την πατρίδα της λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής. Ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε μια νέα ζωή, μεγάλωσε και καλοπαντρεύτηκε. Ωστόσο, εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα και η ζωή της είχε πάρει το δρόμο της, ξέσπασε ο πόλεμος με τους Γερμανούς. Η Αδαμαντία έζησε τη σκληρότητα του πολέμου και τις κακουχίες του. Για ακόμα μια φορά, με τη βοήθεια του θεού, τα κατάφερε, επιβίωσε μαζί με την οικογένεια της, είδε εγγόνια και δισέγγονα. Αυτή ήταν η ζωή της Αδαμαντίας όπως την έζησε η συγγραφέας μέσα από τις διηγήσεις της!

παιδικό βιβλίο για τη Μικρά Ασία

Είναι ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο, που περιγράφει τη ζωή ενός κοριτσιού που έζησε τόσες καταστροφές και κακουχίες και υμνεί την πίστη του ανθρώπου στον θεό και προστάτη του. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι λιτή και ταιριαστή στο περιεχόμενό του. Ίσως, για παιδιά λίγο μεγαλύτερα των 9 ετών, κατά την προσωπική μου άποψη.

Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία

Συγγράφεας: Αδαμαντία Αλατάρη

Εκδόσεις: Σαίτης

Ηλικία: 9+

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Σελίδες: 64

Καλό διάβασμα…

Δείτε επίσης

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά: βιβλιο – πρόταση

-Fingerprint activities: Βιβλίο Δραστηριοτήτων

-Βιβλίο-πρόταση: Στα κύματα της Έλλης

-Ο κύριος Ιππόκαμπος: Βιβλίο – πρόταση

-Το μεγάλο βιβλίο της φύσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link