Η Πάστα φλόρα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί είναι εύκολο, πεντανόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πραγματικά πεντανόστιμη και μπορείτε να την απολαύσετε και την Σαρακοστή αφού είναι νηστίσιμη. Στα κορίτσια μου αρέσει πολύ αυτό το γλυκό και για αυτό το φτιάχνουμε συχνά και το τρώνε είτε ως κολατσιό στο σχολείο είτε ως απογευματινό κολατσιό. Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Πάστα φλόρα νηστίσιμη
Υλικά:
-350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 βάζο μαρμελάδα (περίπου 300γρ) μαρμελάδα φράουλα (προτιμώ χωρίς ζάχαρη, μόνο από πολτό φρούτων)
-1 φλιτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκαλιού
-Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-3 κουταλιές σούπας κονιάκ
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Χτυπάω στο μίξερ το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Έτοιμη η ζύμη μας. Θα πρέπει η ζύμη να μην κολλάει πολύ στα χέρια αλλιώς προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
2. Παίρνω τα 2/3 της ζύμης και την απλώνω σε μια ταρτιέρα και στρώνω τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη με ένα κουτάλι.
4. Μετά παίρνω την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγω σαν φύλλο. Με τη ροδέλα για πίτες ή πίτσες κόβω λωρίδες από τη ζύμη και τις απλώνω πάνω στη μαρμελάδα.
5. Έτσι για ομορφιά βάζω τις λωρίδες μου οριζόντια και κάθετα και έτοιμη η πάστα φλορα!
6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
7. Περιμένω να παγώσει η πάστα φλόρα μου, κόβω ένα μεγάλο κομμάτι και το απολαμβάνω μαζί με τον καφέ μου!
Το τελευταίο βήμα της συνταγής είναι το σημαντικότερο, χαχα!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε την πάστα φλόρα και χωρίς καθόλου ζάχαρη και είναι εξίσου νόστιμη.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Σας φιλώ…
Δείτε επίσης
Μπουκιές ενέργειας με βρώμη, ταχίνι και κακάο
.
Μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς
.