Τυρο-πατατοκροκέτες που λιώνουν στο στόμα! Αν έχεις βρει άνθρωπο να λιώνει για σένα θα πω ότι είσαι πολύ τυχερός/ή. Η επόμενη πετυχημένη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις χρυσαφένιες τυρο-πατατοκροκέτες που θα λιώνουν στο στόμα σου! 🥰
Τυρο-πατατοκροκέτες
📍Υλικά:
▪️2 πατάτες (περίπου 1/2 κιλό)
▪️1 αβγό
▪️2 κ.σ. κορν φλάουρ
▪️200 γρ γκούντα (ή άλλο τυρί που λιώνει)
▪️100 γρ διάφορα τυριά
▪️1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
▪️1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
▪️Αλάτι (με προσοχή)
▪️Πιπέρι
📍Υλικά για το πανάρισμα:
▪️2 αβγά
▪️1/2 κούπα αλεύρι
▪️1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
Εκτέλεση
◾Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε.
◾Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα να σφίξει και φτιάχνουμε κροκέτες.
Pin this for later
◾Βουτάμε τις κροκέτες σε αλεύρι, μετά σε χτυπημένα αβγά και στο τέλος στη τριμμένη φρυγανιά να καλυφθούν εξολοκλήρου.
◾Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης και λεμόνι.
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
*Το μείγμα για τις κροκέτες αντέχει στο ψυγείο μερικές μέρες, σε περίπτωση που θέλετε κάθε μέρα να τις σερβίρετε ζεστές 🤗
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης
Φαίνονται πεντανόστιμες
Λιώνουν στο στόμα!