Τα smoothies είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καταναλώσουν τα παιδιά περισσότερα φρούτα, να πάρουν περισσότερο ασβέστιο, να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να τραφούν υγιεινά. Επίσης τώρα που ο καιρός έχει δροσίσει τα smoothies είναι και πολύ δροσιστικά!
Στην προσπάθειά μου να καταναλώσουν οι κόρες μου περισσότερα φρούτα έχω δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές και συνδυασμούς. Τελικά κατέληξα στα παρακάτω που με βοήθησαν πολύ για να μάθουν οι κόρες μου να ζητάνε smoothies (όχι απλά να τους αρέσουν αλλά να τα ζητάνε)!!!
Πώς θα αρέσουν τα smoothies στα παιδιά
- Καταρχήν, σπουδαίος βοηθός μου όταν φτιάχνω smoothie είναι η εξαιρετική συσκευή Smoothie Blender που έχω προμηθευτεί (δες εδώ). Εκτός του ότι πιάνει ελάχιστο χώρο στον πάγκο μου, αλλάζω το καπάκι από το ίδιο μπουκάλι που αλέθονται τα φρούτα και είναι έτοιμο να το πάρω μαζί μου (στο πάρκο, στη βόλτα, κτλ). Δηλαδή γλιτώνω ένα πλύσιμο!
- Ξεκίνησα να φτιάχνω smoothies για τα κορίτσια μου χρησιμοποιώντας τα φρούτα που ήδη έτρωγαν (πχ μπανάνα και μήλο). Έτσι είχα σίγουρο ότι η πρώτη τους δοκιμή θα είχε επιτυχία!
- Προσπαθώ να φτιάχνω τα smoothies παρέα με τα παιδιά μου. Έτσι διαλέγουν εκείνες το τι θα βάλουμε μέσα και μετά θέλουν πολύ να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα!
- Κάθε φορά που φτιάχνουμε smoothie προτείνω να προσθέτουμε ένα νέο υλικό για να δοκιμάσουμε αν θα γίνει καλύτερο ή χειρότερο. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.
Smoothies για παιδιά: 2 εύκολες και νόστιμες συνταγές
Μπανάνα – φράουλα
Υλικά
- 1 μικρή μπανάνα
- 1 μικρό μπολ φράουλες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά)
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- Μερικά παγάκια (προαιρετικά)
Ψιλοκόβουμε την μπανάνα, βάζουμε όλα τα υλικά στο Smoothie Blender κι αλέθουμε. Σερβίρουμε με πολύχρωμα καλαμάκια και μία φράουλα κι απολαμβάνουμε!
Μήλο – μπανάνα -κανέλα
Υλικά
- 1/2 μήλο ή ένα μικρό ολόκληρο
- 1 μικρή μπανάνα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά)
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- Κανέλα
- Μερικά παγάκια (προαιρετικά)
Κόβουμε σε κομμάτια το μήλο και την μπαμπάνα. Αν το μήλο είναι βιολογικό μπορούμε να αφήσουμε και τη φλούδα του, αλλιώς το καθαρίζουμε εξωτερικά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο Smoothie Blender κι αλέθουμε. Σερβίρουμε με πολύχρωμα καλαμάκια κι ένα κομμάτι μήλου.
Extra tip: Μπορούμε να έχουμε κόψει την μπανάνα σε κομμάτια και να την έχουμε στην κατάψυξη. Έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε παγάκια.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Καλή απόλαυση!
Σας φιλώ…
Δείτε επίσης
-Κριτσίνια με λαχανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά
Σωτηρία μου πολύ ωραία ιδέα!! Όμως, μπορούμε να βάλουμε γάλα αντί για γιαούρτι???
Είναι τα πιο αγαπημένα μας smoothies! Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείς!