Ρολά νουτέλας (Nutella rolls) σκέτη γλύκα, ιδανικά μόνο για αληθινούς λάτρεις του είδους! Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Ρολά νουτέλας (Nutella rolls)
📍Υλικά:
175 γρ γάλα
60 γρ ζάχαρη
40 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
+
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1 κρόκος
390 γρ αλεύρι (και λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης)
+
4-5 κ.σ. nutella
+
Λίγο μέλι για επάλειψη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, ζάχαρη και βούτυρο για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να μαλακώσει το βούτυρο. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο και αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε τότε τη μαγιά και ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια “βαριά” ζύμη, μαλακή αλλά συγχρόνως κολλώδες. Δεν προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι!
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τυλίγουμε με πετσέτα. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί, 1ώρα περίπου.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, αλείφουμε με το αγαπημένο μας άλειμμα και διπλώνουμε όπως δείχνω στο βίντεο. Μεταφέρουμε το “πακετάκι” σε λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο 20′ να σφίξει.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες ανά 2 εκ. Φτιάχνουμε σαλιγκάρια και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν ακόμα 30′. Πριν το ψήσιμο πατάμε ελαφρά το κάθε ρολάκι να μη φουσκώσει στη μέση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και ψήνουμε περίπου 20′. Όπως είναι ζεστά τα αλείφουμε με το μέλι (το μέλι θα κάνει τραγανή κρούστα όταν κρυώσουν και θα δώσει έξτρα γλύκα).
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Ζεστά είναι απίθανα… ❤ αν καταφέρουν να μείνουν μερικά και την επόμενη μέρα θα είναι εξίσου νόστιμα, αρκεί να τα τυλίγετε καλά να μη χαθεί η υγρασία τους.
Καλή επιτυχία! 🍀
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης
Ρολά κανέλας με επικάλυψη κρέμας τυριού
Πωπω φαίνονται πεντανόστιμα
Πραγματικά είναι πεντανόστιμα!