Ριζότο με γαρίδες, ελάχιστα αρωματισμένο με κουρκουμά, τόσο απλό αλλά και τόσο νόστιμο! Εύκολη συνταγή που θα σου αρέσει πολύ! Πάμε να τη δούμε!
Ριζότο με γαρίδες ελαφρώς αρωματισμένο με κουρκουμά
Υλικά (3-4 μερίδες)
- 200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι ( μη το δοκιμάσεις με άλλο, δε θα βγει ριζότο σίγουρα)
- 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 1/4 κ.γ κουρκουμά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 60 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 500 γρ. γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

Εκτέλεση
1.Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν. Τις αφαιρούμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
2.Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σταδιακά ρίχνουμε ζεστό νερό με μια κουτάλα ανακατεύοντας όμως συνεχώς. Κάθε φορά που το νερό τελειώνει προσθέτουμε ξανά, μέχρι να τελειώσει εντελώς. Η διαδικασία κρατάει 20-22 λεπτά.
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

3.Στο τέλος αλατίζουμε, προσθέτουμε το πιπέρι, τον κουρκουμά και τις έτοιμες γαρίδες. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
4.Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο λεμόνι! Εάν έχεις και λίγο σχοινόπρασο ταιριάζει τέλεια, αλλιώς μπορείς και να το παραλείψεις!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Γαριδομακαρονάδα με κρέμα και σπανάκι

Γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια με κιμά μανιταριών (νηστίσιμο)

