Πεντανόστιμη παέγια (paella)

paella_mylittleworldgr

Πεντανόστιμη παέγια (paella)! Τελικά η παέγια δεν είναι καθόλου δύσκολη να φτιαχτεί!
Η νοστιμιά της απερίγραπτη, αφού μπερδεύονται τόσες δυνατές γεύσεις💟 Πάμε να τη φτιάξουμε παρέα!

Πεντανόστιμη παέγια (paella)

📍Υλικά

10 γαρίδες
2 καλαμάρια σε ροδέλες
3 λουκάνικα
1 κρεμμύδι
2 σκ σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
7-8 κλωστές κρόκο Κοζάνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κούπα ρύζι για παέγια (ή arborio ή καρολίνα)
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό ή ροζέ
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ελαιόλαδο
Μύδια με το κέλυφος προαιρετικά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 κούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

paella_mylittleworldgr

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3′ μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καλαμάρι, τα λουκάνικα μέχρι να αλλάξουν χρώμα, τη πιπεριά, σκόρδο και τον πελτέ. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 2 1/2 κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15′. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε μερικές φορές το φαγητό και συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Στο τέλος ξαναβάζουμε τις γαρίδες μέσα στη παέγια, ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι,το μπούκοβο και τα αρωματικά. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τα μύδια με το κέλυφος. Βράζουμε ακόμα 5′.
Σερβίρουμε τη παέγια (paella) ζεστή.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr 

Για την ιστορία

Η παέγια (paella) είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας και το όνομά της σημαίνει τηγάνι, που είναι το ειδικό σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται. Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές.

Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (ανάμικτη παέγια). Ανά περιοχές της Ισπανίας συναντά κανείς διαφορετικές εκδοχές. Για παράδειγμα, η λεγόμενη «παέγια της Βαλένθια» αποτελείται από ρύζι-σαφράν, λαχανικά, κοτόπουλο και σαλιγκάρια. (πηγή wikipedia).

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Δείτε επίσης

Ριζότο με γαρίδες ελαφρώς αρωματισμένο με κουρκουμά

rizoto_me_garides_mylitleworldgr

Χταπόδι γιουβέτσι στον φούρνο

xtapodi_giouvetsi_mylittleworldgr

Γαριδομακαρονάδα με κρέμα και σπανάκι

garidomakaronada_me_krema_kai_spanaki_mylittleworldgr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link