Πεντανόστιμη παέγια (paella)! Τελικά η παέγια δεν είναι καθόλου δύσκολη να φτιαχτεί!
Η νοστιμιά της απερίγραπτη, αφού μπερδεύονται τόσες δυνατές γεύσεις💟 Πάμε να τη φτιάξουμε παρέα!
Πεντανόστιμη παέγια (paella)
📍Υλικά
10 γαρίδες
2 καλαμάρια σε ροδέλες
3 λουκάνικα
1 κρεμμύδι
2 σκ σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
7-8 κλωστές κρόκο Κοζάνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κούπα ρύζι για παέγια (ή arborio ή καρολίνα)
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό ή ροζέ
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ελαιόλαδο
Μύδια με το κέλυφος προαιρετικά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 κούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3′ μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καλαμάρι, τα λουκάνικα μέχρι να αλλάξουν χρώμα, τη πιπεριά, σκόρδο και τον πελτέ. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 2 1/2 κούπες ζεστό νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15′. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε μερικές φορές το φαγητό και συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Στο τέλος ξαναβάζουμε τις γαρίδες μέσα στη παέγια, ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι,το μπούκοβο και τα αρωματικά. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τα μύδια με το κέλυφος. Βράζουμε ακόμα 5′.
Σερβίρουμε τη παέγια (paella) ζεστή.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Για την ιστορία
Η παέγια (paella) είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας και το όνομά της σημαίνει τηγάνι, που είναι το ειδικό σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται. Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές.
Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (ανάμικτη παέγια). Ανά περιοχές της Ισπανίας συναντά κανείς διαφορετικές εκδοχές. Για παράδειγμα, η λεγόμενη «παέγια της Βαλένθια» αποτελείται από ρύζι-σαφράν, λαχανικά, κοτόπουλο και σαλιγκάρια. (πηγή wikipedia).
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης