Γιουβέτσι χταπόδι στον φούρνο, εάν δεν το έχεις δοκιμάσει σου το προτείνω ανεπιφύλακτα! Νόστιμο, ελαφρύ και θρεπτικό φαγάκι για όλη την οικογένεια, σκέτη νοστιμιά! Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Χταπόδι γιουβέτσι στον φούρνο
1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 συσκευασία κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμό τομάτας
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
6 φλ. ζεστό νερό

Εκτέλεση
1.Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο που καίει βάζουμε το χταπόδι μέχρι να κοκκινίσει. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
2.Βγάζουμε το χταπόδι, χωρίς να πετάξουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και κόβουμε σε κομμάτια.
3.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι για ένα λεπτό, στη συνέχεια τον χυμό τομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα.
4.Μεταφέρουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τα υγρά του χταποδιού και το νερό, κι από πάνω το χταπόδι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αρχικά για 10 λεπτά και ακόμη 30 λεπτά στους 180.

Αν θέλουμε το κριθαράκι πιο τραγανό στην επιφάνεια ξεσκεπάζουμε το τελευταίο δεκάλεπτο.
Σερβίρουμε ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμη φρέσκο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Δείτε επίσης
Ριζότο με γαρίδες, ελαφρώς αρωματισμένο με κουρκουμά

Γαριδομακαρονάδα με κρέμα και σπανάκι

Τερίνα λαχανικών, εύκολη και πεντανόστιμη
