Χταπόδι γιουβέτσι στον φούρνο

xtapodi_giouvetsi_mylittleworldgr

Γιουβέτσι χταπόδι στον φούρνο, εάν δεν το έχεις δοκιμάσει σου το προτείνω ανεπιφύλακτα! Νόστιμο, ελαφρύ και θρεπτικό φαγάκι για όλη την οικογένεια, σκέτη νοστιμιά! Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Χταπόδι γιουβέτσι στον φούρνο

1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 συσκευασία κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμό τομάτας
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
6 φλ. ζεστό νερό

xtapodi_giouvetsi_mylittleworldgr

Εκτέλεση

1.Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο που καίει βάζουμε το χταπόδι μέχρι να κοκκινίσει. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

2.Βγάζουμε το χταπόδι, χωρίς να πετάξουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και κόβουμε σε κομμάτια.

3.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι για ένα λεπτό, στη συνέχεια τον χυμό τομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα.

4.Μεταφέρουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τα υγρά του χταποδιού και το νερό, κι από πάνω το χταπόδι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αρχικά για 10 λεπτά και ακόμη 30 λεπτά στους 180.

xtapodi_giouvetsi_mylittleworldgr

Αν θέλουμε το κριθαράκι πιο τραγανό στην επιφάνεια ξεσκεπάζουμε το τελευταίο δεκάλεπτο.
Σερβίρουμε ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμη φρέσκο ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Δείτε επίσης

Ριζότο με γαρίδες, ελαφρώς αρωματισμένο με κουρκουμά

rizoto_me_garides_mylitleworldgr

Γαριδομακαρονάδα με κρέμα και σπανάκι

garidomakaronada_me_krema_kai_spanaki_mylittleworldgr

Τερίνα λαχανικών, εύκολη και πεντανόστιμη

terina_lahanikon_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link