Πανετόνε, το ιταλικό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι

panetone_mylittleworldgr

Πανετόνε, το υπέροχο ιταλικό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι! Το δικό μου είναι με σταγόνες σοκολάτας, αν και η παραδοσιακή συνταγή περιέχει κοντίτα, δηλαδή διαφορά φρούτα γλασέ σε κύβους! Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Πανετόνε, το ιταλικό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι

Υλικά

1 φόρμα για πανετόνε μιας χρήσης μεγάλη
150 γρ. γάλα χλιαρό
1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
80 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
175 γρ. βούτυρο λιωμένο, όχι καυτό
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες σε σκόνη
150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Για την επικάλυψη:
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ βούτυρο

panetone_mylittleworldgr

Εκτέλεση

1.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά να αφρίσει.

2. Χτυπάμε τα αυγά να διαλυθούν, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα στον γάντζο ή με τα χέρια προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Αφού τελειώσει το αλεύρι, σιγά σιγά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ζύμωμα. Στην αρχή η ζύμη μας θα κολλάει πολύ όσο ζυμώνουμε όμως θα αρχίσει να δημιουργείται μια ζύμη πολύ μαλακή και λεία, σαν τεράστια τσίχλα. Χρειάζεται αρκετό ζύμωμα για τουλάχιστον 10 λεπτά.

3. Βουτυρώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.

4.Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο, βάζουμε παντού τις σταγόνες κουβερτούρας και την κλείνουμε προς τα μέσα, ζυμώνοντας για λίγο μέχρι να ενωθεί.

5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα, βάζουμε τη ζύμη που έχουμε κάνει μπάλα, καλύπτουμε και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για μισά ώρα.

panetone_mylittleworldgr

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να έχουμε μια χρυσαφένια επιφάνεια.

7.Βγάζουμε προσεκτικά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και περιχύνουμε το πανετόνε, αφού έχουμε αφαιρέσει ιδανικά τη φόρμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Βασιλόπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη

vasilopita_mylittleworldgr

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ανάγλυφα σχέδια – το μυστικό για να τα πετύχετε!

hristougenniatika_mpiskota_me_anaglifa_shedia_mylittleworldgr

Τρουφάκια σοκολάτας με κάστανο & λευκή κουβερτούρα

troufakia_sokolatas_me_kastano_mylittleworldgr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link