Μουστοκούλουρα τα αγαπημένα! Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα μουστοκούλουρα στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται με πετιμέζι κι όχι με μούστο. Ο Σεπτέμβρης ωστόσο είναι ιδανικός μήνας να ετοιμάσουμε αυτά τα αφράτα κουλούρια και με μούστο! Ωστόσο, αν δεν βρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνετα πετιμέζι, δεν έχουν καμία διαφορά! Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Μουστοκούλουρα τα αγαπημένα
Υλικά
100 γρ. μούστο ή πετιμέζι
150 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο
75 γρ. ζάχαρη (μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις καστανή)
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
500-550 γρ. αλεύρι γοχ
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που ίσα να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμη.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη περίπου 50 γρ. πλάθουμε σε κορδόνια και δημιουργούμε κουλουράκια.
3. Απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, λίγο αραιά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Μην τα παραψήσεις γιατί θα γίνουν πολλοί τραγανά, και δεν θα έχουν την ωραία αφράτη υφή στο εσωτερικό τους!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Μπισκότα με ταχίνι – νηστίσιμα, εύκολα και νόστιμα