Galette με ντομάτες και μοτσαρέλα

Galette_me_ntomata_kai_motsarela_mylittleworldgr

Διακοπές τέλος λοιπόν, και επιστρέφοντας σου έχω αυτή την τέλεια galette με ντομάτες και μοτσαρέλα! Οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους, κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές. Σε συνδυασμό με τον βασιλικό, τη μοτσαρέλα και την τριφτή ζύμη δημιουργούν μια τάρτα όνειρο!

Galette με ντομάτες και μοτσαρέλα

Υλικά

Galette_me_ntomata_kai_motsarela_mylittleworldgr

Για τη ζύμη:
350 γρ. αλεύρι γοχ
1 αυγό και 1 κρόκο για την επάλειψη
100 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
100 γρ. ελαιόλαδο
75-100 γρ. νερό
Αλάτι
Γέμιση:
3-4 ώριμες ντομάτες σε φέτες
200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/2 κ.σ ρίγανη
10 φύλλα βασιλικού
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σουσάμι

Εκτέλεση

1. Αρχικά βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις φέτες ντομάτας, αλατίζουμε και αφήνουμε με ένα μπολ από κάτω για να φύγει η πολλή υγρασία.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και με τα χέρια μας αρχίζουμε να τα ενώνουμε, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Ανάλογα με το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Galette_me_ntomata_kai_motsarela_mylittleworldgr

3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα, περίπου 35 εκ. Απλώνουμε πάνω την φρέσκια μοτσαρέλα, αφήνοντας 3-4 εκ. περιμετρικά. Από πάνω βάζουμε τις ντομάτες που έχουν στραγγίξει, το κρεμμύδι, βασιλικό και ρίγανη.
Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

4. Κλείνουμε τη ζύμη προς το εσωτερικό και πατάμε λίγο για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Αλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αέρα για 55-65 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η τάρτα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγη ώρα και μετά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Φοκάτσια με ντοματίνια, κρεμμύδι και ελιές

fokatsia_me_ntomatinia_feta_elies_mylittleworldgr

Μπατζίνα ή αλλιώς τεμπελόπιτα

mpatzina_mylittleworldgr

Κις Λορέν με σπανάκι, μανιτάρια & μπέικον

kis_loren_me_spanaki_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

the-pandas.gr

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link