Αυτά τα μπισκότα – φιορεντίνες είναι απλά εθιστικά! Τραγανά, καραμελένια και με γεμάτη γεύση αμυγδάλου! Μπορείς να τα φας σκέτα, γεμισμένα με πραλίνα ή κάθε είδους βούτυρο! Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σου ή να τα φας απλά σαν κολατσιό.
Μπισκότα – φιορεντίνες
Υλικά
- 115 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 30 γρ. λευκή ζάχαρη
- 75 γρ. σκόνη αμυγδάλου
- 1 βανίλια

Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά να κρυώσει και να αρχίσει να σφίγγει.
3. Σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε πολύ αραιά (6 ανά ταψί) 2/3 κ.γ από το μείγμα, χωρίς να το απλώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 8 λεπτά. Αν χρειαστεί στα 6 λεπτά γυρίζουμε το ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα.
4. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγα λεπτά να σκληρύνουν γιατί είναι ακόμη μαλακά, και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Αν θέλεις τα γεμίζεις με πραλίνα, κάθε είδος βούτυρο και τα αποθηκεύεις σε μεταλλικό κουτί ιδανικά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Vegan Cookies με κομμάτια σοκολάτας

Μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς

