Άλειμμα καρότου

kotosalata_me_alleimma_karotou

Άλειμμα καρότου. Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα η μυρωδιά του σκόρδου είναι ότι ωραιότερο υπάρχει στις μυρωδιές φαγητών… σε λογικές ποσότητες δίνει ένταση στο φαγητό και χαρά στον ουρανίσκο. 🧄

Εδώ κάνει παρέα με το καρότο, ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και καυτερό μπούκοβο.🥕🥕 Είναι φανταστική ιδέα για ενα γρήγορο σνακ, για επάλειψη στο ψωμί, σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό για κρέας, μανιτάρια, ψάρια…

Και: συμπληρώστε ελεύθερα που θα το χρησιμοποιούσατε εσείς!

Άλειμμα καρότου

📌Υλικά:

▪️500 γρ καρότα τριμμένα και καθαρισμένα
▪️2 μεγάλες (ή 4 μικρές) σκελίδες σκόρδο
▪️2/3 φλ ελαιόλαδο
▪️Άνθος αλατιού ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας
▪️Μπούκοβο αρκετό (το θέλουμε να καίει)

Εκτέλεση

◾Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

◾Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και μπούκοβο. Αφήνουμε στο μάτι ακόμα 1-2 λεπτά να ελευθερώσει το σκόρδο το άρωμα του και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείνουμε τα καπάκια και αφήνουμε να κρυώσουν. Συντηρείται στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες.

Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr 

Pin this for later

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης

Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

zumaropita_me_feta_mylittleworldgr

Τυρο-πατατοκροκέτες που λιώνουν στο στόμα!

turopatatokroketes_mylittleworldgr

Μπατζίνα ή αλλιώς τεμπελόπιτα

mpatzina_mylittleworldgr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link