Άλειμμα καρότου. Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα η μυρωδιά του σκόρδου είναι ότι ωραιότερο υπάρχει στις μυρωδιές φαγητών… σε λογικές ποσότητες δίνει ένταση στο φαγητό και χαρά στον ουρανίσκο. 🧄
Εδώ κάνει παρέα με το καρότο, ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και καυτερό μπούκοβο.🥕🥕 Είναι φανταστική ιδέα για ενα γρήγορο σνακ, για επάλειψη στο ψωμί, σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό για κρέας, μανιτάρια, ψάρια…
Και: συμπληρώστε ελεύθερα που θα το χρησιμοποιούσατε εσείς!
Άλειμμα καρότου
📌Υλικά:
▪️500 γρ καρότα τριμμένα και καθαρισμένα
▪️2 μεγάλες (ή 4 μικρές) σκελίδες σκόρδο
▪️2/3 φλ ελαιόλαδο
▪️Άνθος αλατιού ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας
▪️Μπούκοβο αρκετό (το θέλουμε να καίει)
Εκτέλεση
◾Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
◾Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και μπούκοβο. Αφήνουμε στο μάτι ακόμα 1-2 λεπτά να ελευθερώσει το σκόρδο το άρωμα του και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείνουμε τα καπάκια και αφήνουμε να κρυώσουν. Συντηρείται στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες.
Συνταγή από την Νίνα. Περισσότερες συνταγές της θα βρεις στο Homemades_gr
Pin this for later
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δείτε επίσης
Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι