Φτιαχνουμε τον ελέφαντα Έλμερ τρισδιάστατο!

Αχ αυτός ο πολύχρωμος και παρδαλός ελέφαντας, ο Ελμερ μας έχει κλέψει την καρδιά! Για το κέφι του, τη ζωντάνια του, τα παιχνίδια του, τη διάθεση του να βοηθήσει τους φίλους του και για το πόσο ξεχωριστός και μοναδικός ειναι! Καταλάβατε βέβαια για ποιον σας λέω! Μα για τον Έλμερ τον αγαπημένο ελέφαντα των παιδιών από το ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη που μιλάει για αξίες όπως η διαφορετικότητα και η φιλία.

Κι αφού διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε δεκάδες φορές το βιβλίο, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον Ελμερ τρισδιάστατο με πλαστικά μπουκάλια γιατί, μη ξεχνάμε, τίποτα δε πετάμε!

elmer-1

Πήρα δυο μπουκάλια με χερούλι από μαλακτικό παιδικών ρούχων, τα ξέπλυνα κι αφού στέγνωσαν τα έκοψα, με καλό ψαλίδι, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

elmer-ylika

Από ένα χαρτόνι έκοψα αυτιά για τους ελέφαντες μας και τα κορίτσια έκοψαν πολλά τετράγωνα, πολύχρωμα χαρτάκια.

elmer-4

Τα κορίτσια άλειψαν τους πλαστικούς ελέφαντες με κόλλα χειροτεχνίας και μετά κόλλησαν τα χαρτάκια όπως στο βιβλίο με τον Έλμερ. Με τον ίδιο τρόπο κόλλησαν μπρος-πίσω πολύχρωμα χαρτάκια και στα χαρτονένια αυτιά.

elmer-5

Κι αφού κολλήσαμε (έβαλα κι εγώ λίγο το χεράκι μου γιατί ενθουσιάστηκα πολύ) χαρτάκια σε όλο το σώμα και στους δυο ελέφαντες περιμέναμε λίγο να στεγνώσουν και μετά κολλήσαμε τα μάτια και τα αυτιά διπλώνοντας λίγο τις άκρες τους (φωτο 3).

elmer-book

Κι ύστερα ο μεγάλος κι ο μικρός Έλμερ, πόζαραν περήφανοι παρέα με τον αυθεντικό από το ομώνυμο βιβλίο!

elmer

Τέλος, ξεκίνησαν οι δυο τους για νέες περιπέτειες και ταξίδια που θα μας συντροφεύουν στα παιχνίδια της φαντασίας μας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

30 Comments
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Μάλλον κι εμείς στις βιβλιοθήκες των κοριτσιών θα τους βάλουμε για να τους βλέπουμε και να χαιρόμαστε! Πολλά φιλιααα

  1. Οκ δεν ξέρω για τα κορίτσια.. αλλά εγώ ξετρελάθηκα με την κατασκευή!! Δεν τον ήξερα τον ελεφαντάκο όμως είναι πανέμορφος!! 🙂 Το μόνο που μένει είναι να φιλάω και τα άδεια μπουκάλια!! χαχαχα

    1. Ελεάνα μου εδώ πάει το μάζευε κι ας είναι και ρόγες! Είναι πολύ χαρούμενη κατασκευή και την ευχαριστηθήκαμε! Ανυπομονώ να δω τη δική σου (σε φαντάζομαι να κάνεις τον Ελμερ ασπρόμαυρο)! Φιλιάαααα

  2. Πολύ όμορφα τα ελεφαντάκια σας και αυτή η πολυχρωμία τους έδωσε μια ποπ διάσταση! Να σου πω μου θυμίζουν ως προς την πολυχρωμία τις αγελάδες-γλυπτά που είχαν γεμίσει κάποτε την Αθήνα, το cowparade! Φιλιά πολλά Σωτηρία μου

    1. Έχεις δίκιο Χριστίνα μου δε το είχα σκεφτεί για τις αγελάδες-γλυπτά όμως μου θυμίζουν πολύ τους τσαρλατάνους της Vasiliki που είχε γίνει πολύ παλιά μια υπέροχη έκθεση στο γκάζι και μετά στόλιζαν μερικά μέρη της Αθήνας. Τα φιλιά μου…

  3. ΥΠΕΡΟΧΟΣ Έλμερ!!!! Αγαπημένο μας βιβλίο και η ιδέα της κατασκευής του σε τρισδιάστατη μορφή με αφήνει εντελώς ενθουσιασμένη>>>> Μπράβο βρε κορίτσι για ακόμη μια φορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link