Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού

Μια αδυναμία στα παγωτά ομολογώ πως την έχουμε οικογενειακώς! Και ακριβώς αυτή την αδυναμία την «χρησιμοποίησα» για να παίξουμε και να μάθουμε! Πως? Πολύ απλά, έδωσα στα κορίτσια να φτιάξουν παγωτά με όσες μπάλες θέλουν και τις μετρήσαμε και προσθαφαιρέσαμε (εντάξει αυτό το έκανε μόνο η Ελένη) και διασκεδάσαμε!

Με λίγα υλικά, όπως

1 καφέ χαρτόνι

πολύχρωμα πομ πομ

1 κίτρινο και 1 μαύρο μαρκαδόρο

ψαλίδι

παγωτα με πομ πομ

Σχεδίασα πάνω στο χαρτόνι κώνους και η Ελένη τους έκοψε, έγραψα σε κάθε κώνο ένα νούμερο και το παιχνίδι ξεκίνησε! Πραγματικά το χάρηκαν πολύ οι μικρές μου αλλά το σημαντικό είναι ότι η Έλλη (3,5 ετών) άρχισε να καταλαβαίνει καλύτερα τα νούμερα γιατί ενώ ξέρει να μετράει καλά, το κάνει μηχανικά, δηλαδή σαν να «παπαγαλίζει». Εννοείται ότι τις έδωσα να βάλει μπάλες παγωτού στους κώνους με πιο μικρά νούμερα για να μη την δυσκολέψω.

Με την Ελένη (σχεδόν 6 ετών), το πρωτακι μου, κάναμε λίγο πιο δύσκολα πράγματα, δηλαδή τις έδωσα να βάλει μπάλες παγωτού στους κώνους με μεγάλα νούμερα (είχα γράψει μέχρι το 24) και μετά προσθέταμε και αφαιρούσαμε μπάλες.

παγωτα με πομ πον

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (8 ετών) και της Έλλης (5,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

14 Σχόλια
    1. Χαχα, σε ευχαριστώ Ελεανα μου! Τώρα που η μεγάλη μου κόρη πήγε 1η δημοτικού και πρέπει να μάθει τοοοσα πράγματα, συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το παιχνίδι! Πολλά φιλιααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link