Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού

Μαθαίνω να μετρώ με μπάλες παγωτού

Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού! Γίνεται; Κι όμως γίνεται! Γενικώς εμείς μια αδυναμία στα παγωτά ομολογώ πως την έχουμε οικογενειακώς! Ακριβώς αυτή την αδυναμία την «χρησιμοποίησα» για να παίξουμε και να μάθουμε! Πως? Πολύ απλά, έδωσα στα κορίτσια να φτιάξουν παγωτά με όσες μπάλες θέλουν! Τις μετρήσαμε και προσθαφαιρέσαμε (εντάξει αυτό το έκανε μόνο η Ελένη) και διασκεδάσαμε! Πάμε να σας πω πόσο απλά γίνεται αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι!

Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού: Υλικά

-1 καφέ χαρτόνι

-πολύχρωμα πομ πομ

-1 κίτρινο και 1 μαύρο μαρκαδόρο (από αυτούς που γράφουν σε όλες τις επιφάνειες)

-ψαλίδι

Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού

Πρώτα σχεδίασα πάνω στο χαρτόνι κώνους και η Ελένη τους έκοψε. Μετά  έγραψα σε κάθε κώνο ένα νούμερο και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τόσο απλά και διασκεδαστικά φτιάξαμε το παιχνίδι «Μαθαίνω να μετρώ με μπάλες παγωτού»!

Πραγματικά το χάρηκαν πολύ οι μικρές μου αλλά το σημαντικό είναι ότι η Έλλη (3,5 ετών) άρχισε να καταλαβαίνει καλύτερα τα νούμερα. Αυτό το λέω γιατί ενώ ξέρει να μετράει καλά, το κάνει μηχανικά, δηλαδή σαν να «παπαγαλίζει». Εννοείται ότι τις έδωσα να βάλει μπάλες παγωτού στους κώνους με πιο μικρά νούμερα για να μη την δυσκολέψω.

Με την Ελένη (σχεδόν 6 ετών), το πρωτακι μου, κάναμε λίγο πιο δύσκολα πράγματα. Δηλαδή τις έδωσα να βάλει μπάλες παγωτού στους κώνους με μεγάλα νούμερα. Το μεγαλύτερο νούμερο που είχα γράψει ήταν το 24 και μετά προσθέταμε κι αφαιρούσαμε μπάλες μέχρι το νούμερο αυτό.

Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού

Το παιχνίδι αυτό το αγάπησαν και οι κόρες μου και εγώ! Προσωπικά προσπαθώ να συνδυάζουμε παιχνίδια διασκεδαστικά κι εκπαιδευτικά όπως το «Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού»! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Εννοείται ότι στο τέλος του παιχνιδιού φάγαμε κι από ένα μικρό παγωτό!

Αν θέλετε κι άλλα διασκεδαστικά κι εκπαιδευτικά παιχνίδια, ρίξτε μια ματιά στην κατηγορία Παιδί, Χειροτεχνίες κάνοντας κλικ εδώ.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (8 ετών) και της Έλλης (5,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

14 Σχόλια
    1. Χαχα, σε ευχαριστώ Ελεανα μου! Τώρα που η μεγάλη μου κόρη πήγε 1η δημοτικού και πρέπει να μάθει τοοοσα πράγματα, συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το παιχνίδι! Πολλά φιλιααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link