Σπιτικό ρόφημα σοκολάτας – my way

Είναι κάποιες κρύες και υγρές χειμωνιάτικες μέρες που θέλεις να περιποιηθείς λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, να τον κανακέψεις, να τον επιβραβεύσεις για όλα τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα που καταφέρνει και διεκπεραιώνει καθημερινά. Είναι κάποιες μέρες που θέλεις απλά να χαλαρώσεις, να χουχουλιάσεις στον καναπέ με ένα βιβλίο αγκαλιά, να χαθείς στις σελίδες του και να μην ξέρεις τι γίνεται γύρω σου, να μην ακούς κανέναν να σε καλεί και να είσαι στον δικό σου κόσμο. Ή απλά να κοιτάξεις έξω από το τζάμι του παραθύρου και να χαζέψεις τους ανθρώπους, τη φύση κι ότι άλλο βλέπεις χωρίς καμία έννοια.

Κάτι τέτοιες μέρες, που θέλω να καλοπιάσω τον εαυτό μου και να τον ευχαριστήσω, να τον κάνω να αισθανθεί σαν μικρό παιδί που του δίνουν το αγαπημένο του παιχνίδι και το παίρνει με μάτια που λάμπουν από χαρά, φτιάχνω το αγαπημένο μου ρόφημα: μια κούπα με ζεστή σπιτική σοκολάτα, φτιαγμένη όπως μου αρέσει, όχι πολύ γλυκιά, με τη γεύση του κακάο να “ακούγεται” στο στόμα. Είναι το αγαπημένο μου ρόφημα και μου αρέσει να απολαμβάνω την κάθε γουλιά ζεστής σοκολάτας δίπλα στο αναμμένο τζάκι, παρέα με το αγαπημένο μου βιβλίο κι απαλή χαλαρωτική μουσική.

Έλα να σου πω και πως την φτιάχνω.

-2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα αμυγδάλου (ή και απλό γάλα)

-4 κουτ. γλυκού κακάο

-2 κουτ. γλυκού μέλι

-λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Ζεσταίνω τα παραπάνω υλικά όλα μαζί σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι και ανακατεύω μέχρι να πάρουν μία βράση. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τη ζεστή σοκολάτα στην αγαπημένη μου κούπα. Αφήνω λίγο να κρυώσει κι απολαμβάνω κάθε ρουφηξιά μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Εντάξει έχω ένα “κόλλημα” με τη σοκολάτα και πραγματικά την απολαμβάνω όσο δεν φαντάζεσαι. Κι αν θέλω να κακομάθω λίγο ακόμα τον εαυτό μου, βάζω από πάνω λίγα πολύχρωμα ζαχαρωτά (mashmallows) που θα λιώσουν μέσα στη ζεστή σοκολάτα και θα της δώσουν μια παραπάνω γλύκα την οποία θα αισθανθώ και θα απολαύσω καθώς θα κυλάει ζεστή μέσα στο στόμα μου.

Όλοι αξίζουμε να κάνουμε μερικές ατασθαλίες, έτσι δεν είναι?

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σοκολατένιες καλημέρες!

Σας φιλώ…

 Δείτε επίσης
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link