Φτιάχνουμε ξύλινο ουράνιο τόξο

ouranio_toxo_apo_xila_rainbow_mylittleworldgr

Φτιάξαμε ξύλινο ουράνιο τόξο και μας αρέσει πολύ! Τον τελευταίο καιρό οι βόλτες μας στην εξοχή, δηλαδή σε κοντινά δάση, άλση και λίμνες (δες εδώ, εδώ κι εδώ) έχουν πυκνώσει. Κάθε φορά που γυρίζουμε από τις βόλτες μας αυτές, παίρνουμε μαζί μας μικρούς “θησαυρούς” που βρήκαμε εκεί! ξυλαράκια, κουκουνάρια, πέτρες και ό,τι άλλο κάνει εντύπωση στα κορίτσια μου!

Αφού λοιπόν είχαμε μαζέψει αρκετά ξυλαράκια είπαμε να τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας ένα κρεμαστό ουράνιο τόξο! Είναι από τις πιο εύκολες και όμορφες χειροτεχνίες μας. Επίσης, τα παιδιά μου αγαπούν πολύ να κάνουμε χειροτεχνίες με υλικά της φύσης! Πάμε να δείτε πόσο εύκολα φτιάχνεται!

ouranio_toxo_apo_xila_rainbow_mylittleworldgr

.

Φτιάχνουμε ξύλινο ουράνιο τόξο

Υλικά

-7 ξυλαράκια που μαζέψαμε στο δάσος

-Χρώματα ζωγραφικής και πινέλα

-Σχοινί (ή κορδέλα) και ψαλίδι

ouranio_toxo_apo_xila_rainbow_mylittleworldgr

.

Χρησιμοποιήσαμε 7 ξυλαράκια: 6 για τα χρώματα του ουράνιου τόξου και 1 ακόμα για να τα κρεμάσουμε. Αρχικά έκοψα τα ξυλαράκια το ένα μικρότερο από το άλλο και τα κορίτσια μου τα έβαψαν. Ξεκινώντας από το μικρότερο τα έβαψαν σε χρώματα: μωβ, μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Ύστερα τα αφήσαμε να στεγνώσουν.

ouranio_toxo_apo_xila_rainbow_mylittleworldgr

.

Αφού στέγνωσαν, “έντυσα” το μεγαλύτερο ξυλαράκι με το σχοινί κι από κάτω έδεσα ένα ένα τα υπόλοιπα ξυλαράκια. Άφησα λίγο σχοινί να κρέμεται κάτω από το μωβ ξυλαράκι έτσι για ομορφιά. Στο τέλος έδεσα κι ένα κομμάτι σχοινί στο πρώτο ξυλαράκι για να μπορούμε να κρεμάσουμε το ξύλινο ουράνιο τόξο μας!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Τα κορίτσια μου όσο περίμεναν να στεγνώσουν καλά τα ξυλαράκια, έφτιαξαν κι από μία ζωγραφιά με ουράνιο τόξο. Αφού κρέμασα το ξύλινο ουράνιο τόξο στο μπαλκόνι μας, φύλαξα τις ζωγραφίες – “έργα τέχνης” τους μαζί με κάμποσες ακόμη!

ouranio_toxo_apo_xila_rainbow_mylittleworldgr

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

grafo_me_alati_ouranio_toxo_messy_play_mylittleworldgr

.

Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής: πως φτιάχνονται

vrosima_xromata_zografikis_messy_play_mylittleworldgr

.

Puffy Paint χρώματα με αφρό ξυρίσματος

Puffy_paint_xromata_me_afro_xirismatos_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link