Στη Λίμνη Μπελέτσι για πικ νικ με τα παιδιά

Sti_limni_mpeletsi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Στη Λίμνη Μπελέτσι πήγαμε πρόσφατα για πικ νικ με τα παιδιά και περάσαμε απίστευτα όμορφα. Η Λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή, τεχνητή, πρασινογάλαζη λίμνη, άγνωστη σε πολλούς Αθηναίους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, κοντά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και μόλις 20-25 λεπτά από τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Η διαδρομή για να φτάσεις στη λίμνη είναι απλά υπέροχη και καταπράσινη, γεμάτη βελανιδιές, πλατάνια κι έλατα. Όταν φτάνεις στη λίμνη, η οποία είναι κυριολεκτικά στο βουνό και μέσα στο πράσινο, νιώθεις ότι είσαι κάπου πολύ μακριά από την πόλη.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Η Λίμνη Μπελέτσι είναι ένας όμορφος και σημαντικός (για την περιοχή) υδροβιότοπος με πλούσια βλάστηση κι αποδημητικά πουλιά. Στη λίμνη συναντάς πάπιες και κύκνους, χέλια, βατράχια, αλλά και νεροχελώνες. Εμείς είδαμε κύκνους και πάπιες, αλλά δεν αναζητήσαμε άλλα ζωάκια καθώς είχαμε πολλά να κάνουμε.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Στη Λίμνη Μπελέτσι για πικ νικ με τα παιδιά

Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν μονοπάτια για σύντομη, κατάφυτη πεζοπορία. Δηλαδή μπορείς εύκολα να κάνεις τον γύρω της λίμνης για να θαυμάσεις τη θέα από ψηλά, να καθίσεις και να “χαθείς” κοιτάζοντας τον ορίζοντα, αλλά και τα όμορφα νερά της λίμνης.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Μιας και σε κοντινή απόσταση από τη Λίμνη Μπελέτσι δεν υπάρχει καφετέρια ή εστιατόριο, πήγαμε οργανωμένοι για πικ νικ. Δηλαδή είχαμε προβλέψει για καφέδες, νερά, χυμούς και φαγητά και φυσικά είχαμε μαζί μας μπάλες και επιτραπέζια παιχνίδια.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr
Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Αφού περπατήσαμε το γύρο της λίμνης, στρώσαμε τις κουβέρτες μας στη σκιά ενός δέντρου και κολατσίσαμε. Μετά παρέα με τα παιδιά γίναμε εξερευνητές του χώρου, τρέξαμε, παίξαμε κρυφτό και μπάλα στο γήπεδο μπάσκετ που έχει κοντά στη λίμνη.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Τα πιο μικρά παιδιά της παρέας αποφάσισαν να γίνουν ψαράδες χρησιμοποιώντας μερικές καλαμιές για… καλάμι.

Ύστερα χαζέψαμε και ταΐσαμε τους κύκνους, περπατήσαμε και ξαναπαίξαμε! Αργά το απόγευμα, κουρασμένοι και γεμάτοι από την όμορφη ημέρα μας πήραμε το δρόμο του γυρισμού!

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Γενικές εντυπώσεις

-Η Λίμνη Μπελέτσι μας άρεσε πάρα πολύ και σας την προτείνουμε για μια ημερήσια οικογενειακή εξόρμηση.

-Στα θετικά της είναι ότι βρίσκεται μια ανάσα δρόμο από την Αθήνα και και το τοπίο γύρω από αυτή είναι εκπληκτικό, καθώς συνδυάζει το πράσινο της εξοχής και το υγρό στοιχείο.

-Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα γεφυράκια της λίμνης χρειάζονται συντήρηση, όπως και ο φράχτης που υπάρχει σε κάποια σημεία γύρω από τη λίμνη.

Λιμνη-Μπελέτσι-mylittleworldgr

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Στο Λακκαγκίνη στα Κιούρκα για βόλτα με τα παιδιά

Λακκαγκίνη-στα-Κιούρκα

.

Adventure Park στη Μαλακάσα για παιχνίδι με τα παιδιά

Adventure park στη Μαλακάσα

.

Μουσείο Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions): Οι εντυπώσεις μας

Μουσείο Ψευδαισθήσεων Museum of Illusions

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link