Ουράνιο τόξο: Πείραμα με smarties

ouranio_toxo_peirama_me_smarties_mylittleworldgr

Ουράνιο τόξο: Πέιραμα με smarties! Όλα τα παιδιά αγαπούν το ουράνιο τόξο! Επίσης όλα τα παιδιά αγαπούν τα smarties! Κι αν τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο τότε θα έχουμε ένα εντυπωσιακό πείραμα που θα κάνει τα παιδιά σας να πουν “Ουάου”!

Εμείς κάναμε το συγκεκριμένο πείραμα σαν αφορμή για να μιλήσουμε για το τι ακριβώς είναι το ουράνιο τόξο και πως δημιουργείται. Μπορείτε ακόμα, να μιλήσετε και για την ανάμιξη των χρωμάτων αν τα παιδιά σας είναι μικρότερα ή να αναλύσετε το πως δημιουργείται το ουράνιο τόξο αν είναι λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

ouranio_toxo_peirama_me_smarties_mylittleworldgr

Τι είναι το ουράνιο τόξο και πως δημιουργείται

Το ουράνιο τόξο αποτελείται από 7 χρώματα, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το λουλακί (μπλε-μοβ) και το βιολετί (μοβ). Ουσιαστικά το ουράνιο τόξο είναι ένα οπτικό και μετερεωλογικό φαινόμενο που εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης.

Συνήθως εμφανίζεται όταν έχουμε ήλιο και βροχή μαζί. Για να το δούμε θα πρέπει ο ήλιος να βρίσκεται πίσω μας και οι σταγόνες βροχής μπροστά μας. Όταν το φως του ήλιου πέφτει πάνω στα στρογγυλά σταγονίδια του νερού, αυτά διαθλούν τις ακτίνες του και δημιουργούν το ουράνιο τόξο. Δηλαδή το ουράνιο τόξο είναι μία δέσμη φωτός που περιέχει τα χρώματα που ήδη είπαμε κι έχει σχήμα τόξου. Όσο πιο ψηλά βρισκόμαστε τόσο μεγαλύτερο μέρος θα δούμε από το ουράνιο τόξο που έχει κυκλικό σχήμα.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Ουράνιο τόξο: Πείραμα με smarties

Υλικά

-Ένα στρογγυλό πιάτο

-Χρωματιστά κουφετάκια smarties

-Λίγο χλιαρό νερό.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετήσαμε τα smarties κυκλικά (αφού οι σουσουράδες έφαγαν πρώτα μερικά). Ύστερα ρίξαμε λίγο χλιαρό νεράκι, τόσο ώστε να μην επιπλέουν τα smarties. Και μετά παρατηρήσαμε πως καθώς έλιωναν τα smarties και απελευθέρωναν τα χρώματά τους δημιουργήθηκε ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο στο κέντρο του πιάτου. Με αφορμή αυτό το πείραμα, ξαναθυμηθήκαμε με τα κορίτσια μου όλα τα σχετικά με το ουράνιο τόξο που σας γράφω παραπάνω.

Αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες με ουράνιο τόξο τότε έχω να σας προτείνω τα παρακάτω:

Φτιάχνουμε ξύλινο, κρεμαστό ουράνιο τόξο

ouranio_toxo_apo_xila_rainbow_mylittleworldgr

.

Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

grafo_me_alati_ouranio_toxo_messy_play_mylittleworldgr

.

Γυάλινα βάζα για ρεσό με σχέδιο ουράνιο τόξο

gialina_vaza_rainbow_mylittleworldgr

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Πείραμα για παιδιά με σόδα, ξύδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής

peirama_gia_paidia_me_soda_xudi_mylittlewordgr

Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής: Πως φτιάχνονται

vrosima_xromata_zografikis_messy_play_mylittleworldgr

.

Slime: Η καλύτερη συνταγή που έχουμε φτιάξει

slime_i_kaliteri_sintagi_mylittleworldgr

.

Puffy Paint χρώματα με αφρό ξυρίσματος

Puffy_paint_xromata_me_afro_xirismatos_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link