Η πλούσια ζωή του Ζακομινούς Γκενσμπορό

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό

Ο Ζακομινούς είναι ένας μικρός, ντροπαλός κι ονειροπόλος λαγός που ζει μια απλή ζωή. Η ζωή του είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες στιγμές, γεμάτη νίκες ή αποτυχίες, χαρές και λύπες. Είναι μια ζωή που αξίζει να τη ζεις! Δηλαδή μια υπέροχη ζωή! Η ζωή του Ζακομινούς Γκενσμπορό μπορεί να ήταν η δική μου ή δική σου. Αλλά όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν του Ζακομινούς!

Μπορεί ο Ζακομινούς στη ζωή του να μην έγινε ήρωας, ούτε να έκανε καμία εφεύρεση. Μπορεί να μην ήταν πρωταθλητής στα σπορ, ούτε να έγινε πλούσιος ή διάσημος. Όμως ο Ζακομινούς έζησε μια ζωή μικρή, γενναία και γεμάτη. Τόσο γεμάτη που όλοι μας αξίζει να τη ζήσουμε!

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό

Γιατί ο Ζακομινούς είχε πιστούς φίλους και συντρόφους σε όλη του τη ζωή. Γνώρισε πολλούς ανθρώπους κι απέκτησε παιδιά κι εγγόνια. Είχε το χάρισμα να ταξιδεύει ακόμα κι αν δεν χρειαζόταν να φύγει. Δηλαδή του άρεσε να ταξιδεύει με πλοία, με τρένα ή με τη φαντασία του!

Είχε μια ζωή που του έδωσε μια κουτρουβαλιά, ένα κουτσό πόδι κι ένα σωρό μπελάδες. Μεγάλωσε και γέρασε. Κι όσο μεγάλωνε τόσο αντιλαμβανόταν το μέγεθος της ευτυχίας του. Κι ένωνε τα κομμάτια που άλλοτε δεν έβγαζαν νόημα. Είχε μια μικρή, ρουτινιασμένη, σπουδαία ζωή, γεμάτη ουσία που την αγάπησε και την έζησε στο έπακρο!

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό

Η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, μας προσφέρει μια υπέροχη και ταυτόχρονα ιδιαίτερη ιστορία με καταπληκτική εικονογράφηση. Το βιβλίο έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος, γεγονός που κάνει τα σαλόνια του να μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Η ιστορία του βιβλίου μας προβληματίζει. Μας κάνει να σκεφτούμε τη δική μας απλή αλλά μοναδική ζωή και όλους τους λόγους για να την αγαπήσουμε και να την κάνουμε υπέροχη!

Η πλούσια ζωή του Ζακομινούς Γκενσμπορό

“Οι πλούσιες ώρες; Δηλαδή;
Ας πούµε, µια ολόκληρη ζωή…
Αυτή του Ζακοµινούς Γκενσµπορό.
Τα ξερά φύλλα του πάρκου, η βροχή, η άµπωτη.
Μια κουτρουβάλα, ένα αντίο στην προκυµαία, ένα καληµέρα µέσα σ’ έναν κήπο.
Ένα πικ νικ, µερικοί αγώνες ταχύτητας και η δροσερή σκιά κάτω από τη µυγδαλιά.
Όλα αυτά.
Μια ζωή.”

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς Γκενσμπορό

Συγγραφέας: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Σελίδες: 56

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Fingerprint Activities: Βιβλίο δραστηριοτήτων

-Livebooks: Μαθαίνοντας με τη Ρενάτα

-Ανέβα επίπεδο: Βιβλίο – πρόταση

-Ο Τίμος στο αγρόκτημα: Βιβλίο – πρόταση

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments
    1. Ναι είναι πολύ ωραίο βιβλίο κι έχει εξαιρετικη εικονογράφηση. Αν και δεν αναφέρει σε τι ηλικίες απευθύνεται, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι για πολύ μικρά παιδιά. Θα έλεγα ότι απευθύνεται σε παιδιά τουλάχιστον 6 ετών κι άνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link