Ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι: Παιδική αστρολογία

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

StarKids, παιδική αστρολογία, by Eirini Berikou
00ο21′ στον Καρκίνο η Νέα σελήνη που είναι και ηλιακή έκλειψη στην 21 Ιουνίου 2020

Ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι! Επιτέλους κλείνουν τα σχολεία και ξεκινάει το καλοκαίρι. Ένα αργοπορημένο κλείσιμο, αλλά επιθυμητό για εμάς τους γονείς. Ένα οικογενειακά πολυπόθητο άνοιγμα της καλοκαιρινής περιόδου- που μας θυμίζει όταν ήμασταν εμείς παιδιά και χαιρόμαστε μαζί με τα παιδιά μας.

Καταλαβαίνετε τώρα πως πάμε παρέα με το σύμπαν που όλα τα αποτυπώνει; Έξι ανάδρομοι πλανήτες και μια ηλιακή έκλειψη, μια πόρτα κλείνει και μια άλλη ανοίγει με αρκετό συναίσθημα, αναμόχλευση, ανασχηματισμό και αστάθεια. Το μόνο σίγουρο της εποχής που διανύουμε είναι η αβεβαιότητα σε όλα, όπως οι μεταβολές της σελήνης. Μου έρχεται η εικόνα του αθλητή που στέκεται στην έναρξη για τρέξιμο, το ένα πόδι πίσω σε ημικλινή θέση για να δώσει φόρα και το βλέμμα στο τέρμα.

Με αισιοδοξία και αγωνία θα πατηθεί η σκανδάλη για ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι. Το σημαντικό στους αθλητές είναι η επικέντρωση στο τώρα. Οι παρελθοντικές πράξεις, οι σκέψεις για τα προηγούμενα, αφορούν την ώρα της προπόνησης. Η συγκέντρωση έρχεται μέσα απο το κέντρο του εαυτού και η νίκη έχει μέσα της τη πίστη.

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

Απλά να ζεις, το βλέμμα της καρδιάς να είναι στο κέντρο μας, στον ομφαλό μας. Ξεκινάμε. Ο καθένας κάνει το δικό του αγώνα και θα βγει νικητής αν γίνει χρησιμότερος άνθρωπος. Ο πλανήτης Άρης στον Ιχθύ, στο τέλος του ζωδιακού, είναι αναχαιτισμένος. Το συμπαντικό μήνυμα είναι η επιστροφή στα αρχέγονα ένστικτα.

Η νέα σελήνη είναι στο μηδέν του καρκίνου, της τροφού. Ο κόσμος αλλάζει απο εδώ και κάτω αλλά χρειάζεται προετοιμασία γι αυτό και οι ανάδρομοι πλανήτες. Η αποδοχή της πνευματικότητας μας θα αυξηθεί. Η φύση η ίδια θα υποστεί κλιματικές αλλαγές. Καταρχάς και καταρχήν είμαστε πνευματικά όντα σωματοποιημένα. Οι εξελίξεις και οι συγκρούσεις θα είναι πλάι μας. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα, αλλά δε γνωρίζουν πολλά.

Ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι : Παιδική αστρολογία

Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να γίνουν χρησιμότεροι και δυνατότεροι ;

ΚΡΙΟΣ 21 Μαρτίου-20Απριλίου

Εφόσον το παιδί κριάρι είναι δυνατό και μπορεί να σταθεί ως αρχηγός, χρειάζεται να έχει γερό το μέσα του. Γερό πνεύμα και σώμα για να αντέξει τις όποιες αλλαγές στο στενό περιβάλλον, απο τον άρη στον ιχθύ στο δωδέκατο οίκο. Ιδιαίτερα αυτά που γεννήθηκαν στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου. Επίσης, καλό είναι να βρίσκεται σε ανοιχτούς χώρους και να περπατάει. Και να προσέχετε τα ριψοκίνδυνα σπορ, παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις. Απο τροφές αυτά που καίνε, όπως οι πιπεριές, του ταιριάζουν ή αυτές με κόκκινο χρώμα.

ΤΑΥΡΟΣ 21 Απριλίου-20 Μαΐου

Το παιδί ταύρος, ενδιαφέρεται για τη τροφή και όπως το αντιλαμβάνεται αυτή την περίοδο θα δοκιμάζει καινούργιες γεύσεις και επίσης θα το ενδιαφέρει να τρώει παρέα με άλλους. Καθώς μπορεί και να γυρίσει σε τροφές που έτρωγε παλιά. Σε ψυχολογικό επίπεδο έχει στηρίγματα να ενσωματώσει αυτό το καλοκαίρι. Αξίες και αρχές που θα του φανούν χρήσιμες για το μέλλον του. Επίσης, δωρίστε του κανένα κλασικό δικό σας αγαπημένο βιβλίο, όπως αυτά της Αλκής Ζέη.

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 Μαΐου-20 Ιουνίου

Μετά τις 12 Ιουλίου θα νιώθει πιο πολύ αυτοπεποίθηση και θα μιλάει… καλύτερα. Νομίζω είναι λίγο μπερδεμένος ο Δίδυμος για το μισό αυτού του κύκλου. Κάνει και αλλαγές στην εμφάνισή του. Να πίνει περισσότερο νερό και να έρχεται σε επαφή με τη θάλασσα. Τείνει να είναι αδύνατο αλλά, είναι η ιδανική περίπτωση για να επαναπροσδιορίσετε μαζί του τι τροφές θα τρώει καθημερινά που θα το δυναμώσουν και θα κοιμάται πιο ήσυχο, με τροφές για το νευρικό σύστημα.

Ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι : Παιδική αστρολογία

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 21 Ιουνίου-20 Ιουλίου

Οι των πρώτων ημερών καρκίνοι, θα πρέπει να προσέχετε την υγεία τους και το φαγητό τους που πρέπει να είναι ελεγμένο και σπιτικό. Μη διστάσετε να τους δώσετε σούπα μες το καλοκαίρι, ο ύψιστος συμβολισμός της μητρικής φροντίδας. Κάτι πρέπει να βγάλουν απο πάνω τους , ως αποτοξίνωση δείτε το. Αν χρειάζονται περισσότερο ύπνο, θα είναι φυσικό. Κλείνει ένας κύκλος και ξεκινάει ένας νέος. Αυτό φέρνει διλήμματα που θα πρέπει να επεξεργαστούν και τελικά να χωνέψουν τις λύσεις. Επίσης θα έχουν τη τάση να κάνουν παρέα με μεγαλύτερους.

ΛΕΩΝ 21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Αγαπούν τις λιπαρές τροφές και τα κρέατα. Επειδή φαίνεται πως πρέπει να αλλάξουν συνήθειες, ας τα αποφύγετε. Κατακτούν ή καλούνται να κατακτήσουν ένα νέο ψυχολογικό επίπεδο. Να γίνει μια τομή στο υποσυνείδητό τους ώστε να μπορέσουν να έχουν τον αρχηγικό ρόλο. Ταπεινότητα και θέληση γι΄ αυτήν, είναι τρόποι για να τα καταφέρουν. Ένας αρχηγός μπορεί να συναισθάνεται και αυτός ο κύκλος απαιτεί για τους μικρούς Λέοντες να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση. Χωρίς φωνές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 21 Αυγούστου –19 Σεπτεμβρίου

Τα ευνοεί στο τομέα των φίλων και των στόχων η νέα σελήνη στο καρκίνο. Εκτός απο αυτά των τελευταίων δυο ημερών που θα έχουν νεύρα και απογοήτευση με τους άλλους. Σχετικά με τη διατροφή τους μπορεί να έχουν στομαχικές ή εντερικές διαταραχές, γι αυτό οι σαλάτες να μπαίνουν επιλεκτικά στο διαιτολόγιο τους και σιγά σιγά. Σαν άτομα οι νοητικές διεργασίες επηρεάζουν πιο εύκολα την υγεία τους. Γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσουν όλο το καλοκαίρι μια συνεπή διατροφή. Μια ωραία ιδέα είναι να τους μιλήσετε για το ουράνιο τόξο πως πρέπει να τρώνε όλα τα χρώματα.

ΖΥΓΟΣ 20 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου

Είναι αυτό το καλοκαίρι πιθανά το πιο δύσκολο απο πλευράς προσαρμογής απο 28, 29 Ιουνίου και μετά. Προκλήσεις και εντάσεις απο το σπίτι, απο τα άτομα και τους κανόνες. Πραγματικά θα πρέπει να σταθείτε πλάι του με οποιοδήποτε τρόπο. Η αφροδίτη στον ένατο οίκο, θα τα βοηθούσε με ταξίδια, διάβασμα, πληροφορία, νέες γειτονιές. Όπου κι αν κινούνται όμως θα πρέπει να φυλάσσουν στιγμές ηρεμίας για τον εαυτό τους. Επειδή περνάμε συλλογικά σε άλλη εποχή, οι ζυγοί θέλουν να κρατήσουν ισορροπία που δεν γίνεται για αυτή τη φάση. Έτσι, θα μένουν με το μετέωρο βήμα αλλά αυτό δεν είναι δημιουργικό. Η συνταγή είναι χαμηλό προφίλ και εκτόνωση σε ήπιες δραστηριότητες για όλο το εξάμηνο που ακολουθεί.

Ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι : Παιδική αστρολογία

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου

Η νέα σελήνη για τους σκορπιούς είναι αρκετά δοτική και έχουν διάθεση για παιχνίδι. Παρόλο που θα πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους και τις σκέψεις που κάνουν, η ενέργεια τους είναι στοχευμένη να ξεσκεπάσει τα συναισθήματά τους. Θα μπορούμε να τους συστήσουμε τη ζωγραφική και το ψάρεμα. Βιώνουν μια αποκοπή απο το οικείο περιβάλλον αυτοί που γεννήθηκαν 1, 2 Νοεμβρίου που θα τα βοηθήσει να βρουν παλιούς φίλους. Δείτε πως να σταθμίσετε το νερό στο σώμα τους, είτε απο έλλειψη είτε απο υπερβολή.

ΤΟΞΟΤΗΣ 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

Να αποφεύγεται τα γλυκά μαζί του, λόγω των υπερβολών που κάνει σε κάτι που του αρέσει. Ωστόσο μπορεί να μπει σε μια περίοδο νηστείας λόγω του ότι ο Δίας είναι στο δεύτερο οίκο πτωτικός. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που αντιμετωπίζει διλήμματα και σκέψεις για την οικειότητα με τους γύρω του. Μη νομίζετε πως και τα μικρά παιδιά δε νιώθουν, τέτοια μεγαλίστικα θα λέγαμε, συναισθήματα. Σε αυτή τη φάση τα όριά τους διαπραγματεύονται σε κάθε τροφή ή και συναίσθημα που μπαίνει απρόσκλητο στη ζωή του. Ιδιαίτερα μέχρι τις 12 Ιουλίου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Τυρί, όσπρια, καρύδια για να έχουν γερά οστά, και δόντια, καθώς και λαμπερό δέρμα. Δεν θα δοκιμάσει πολλά καινούργια φαγητά, πολύ δύσκολα ξεφεύγει απο το σύνηθες. Κρατήστε επιφυλακτική στάση γιατί και το ίδιο το παιδί δεν αισθάνεται ανέμελο. Μπορεί να έχει χάσει κάποιους φίλους, κάποια άτομα που αγαπά. Θα θέλει μεγάλη φροντίδα και απο 27 Ιουνίου και μετά θα ανακάμψει στη καθημερινότητά του με περισσότερη διάθεση. Προσέξτε τις εντάσεις στο σπίτι, μακριά απο χαρακτηρισμούς γιατί πληγώνουν αυτό το καλοκαίρι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21 Ιανουαρίου- 20 Φεβρουαρίου

Όταν είναι μικρά παιδιά οι Υδροχόοι πρέπει να είναι τόσο ελεύθεροι! Διαπραγματευτείτε μέσα σας και μετά γαλουχήστε έννοιες που αφορούν την ελευθερία, τον περιορισμό, τα όρια, τον κίνδυνο, τις ευκαιρίες. Με τη νέα σελήνη και τη συμμετοχή του Κρόνου σε αυτήν, πιστεύω το σύμπαν τα τοποθετεί σε βάσεις. Ως γονείς τους, έχετε αυτή τη σοβαρή δουλειά να κάνετε, ώστε μεγαλώνοντας να έχετε ένα παιδί που θα κουβαλάει νερό όπως ο Υδροχόος και όχι λάσπη. Τα ψάρια, τους ταιριάζουν για το νευρικό σύστημα και για καλύτερη υγεία στα μάτια.

Ένα μικρό – μεγάλο καλοκαίρι : Παιδική αστρολογία

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

ΙΧΘΥΣ 21 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Τα παιδιά αυτά προτιμούν να μη χρειάζεται να είναι στη πρώτη γραμμή, σε αντίθεση με τώρα. Ο λόγος βρίσκεται πως είναι περισσότερο ξεκάθαρα με το συναίσθημα τους και πηγαίνουν με τη ροή των πραγμάτων. Έτσι βλέπουν τι τους αρέσει και το ακολουθούν, το υποστηρίζουν και αφήνουν πίσω όσα δεν καταλαβαίνουν και προχωρούν. Είναι ένα χαρούμενο μικρό καλοκαίρι γεμάτο φρούτα και αυγά για να έχουν καύσιμη ύλη στα σχέδια τους.

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

Για την Παιδική αστρολογία γράφει η:

Μπερίκου Ειρήνη: ερευνώ αστρολογία. Fb: eirini berikou. Όλο το ενδιαφέρον μου, τα τελευταία 26 χρόνια, για τους πλανήτες, το σύμπαν και τη ψυχή,  αποκρυσταλλώθηκε τη κατάλληλη στιγμή, σε συνδυασμό  των γνώσεων, των σπουδών μου, των εμπειριών μου, και των επαφών μου, για να δημιουργήσω μηνύματα αστρολογίας που αφορούν τα παιδιά, τα οποία αγαπώ, θαυμάζω και εκπλήσσομαι.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Μάθε το παιδί σου να προστατεύει το σώμα του

mathe_to_paidi_na_prostateuei_to_soma_tou_mylittleworldgr

.

Παιδί & διαταραχές: Καμιά διαταραχή δεν το εμποδίζει να είναι ευτυχισμένο

paidi_kai_diataraxes_mylittleworldgr

.

Τα οφέλη της μουσικής στα παιδιά

ta_ofeli_tis_mousikis_sto_paidi_mylittleworldgr

Photos via: pexels.com, pixabay.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link