Η αγκαλιά: Βιβλίο – πρόταση

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

Η αγκαλιά” του Όουεν ΜακΛάφλιν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο. Όλοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες μιας αγκαλιάς. Τι καλύτερο βάλσαμο για ένα παιδί που φοβάται, που χτύπησε ή αισθάνεται μόνο, από μια αγκαλιά; Με το να αγκαλιαζόμαστε πέραν του ότι ερχόμαστε πιο κοντά ως άνθρωποι αυτόματα γινόμαστε και πιο χαρούμενοι.

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

.

Η ιστορία του παραμυθιού λοιπόν είναι ακριβώς αυτή. Η χαρά που δίνει μία αγκαλιά. Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα είναι και αρκετά πρωτότυπο. Αισθάνεται κανείς σα να έχει στα χέρια του δύο διαφορετικά βιβλία. Και αυτό γιατί έχει δύο εξώφυλλα. Από τη μία είναι ο σκατζόχοιρος και από την άλλη η χελώνα. Το παιδί μπορεί να ανοίξει αρχικά όποιο θέλει και στη μέση θα βρει την ένωση των δύο.

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

.

Η εικονογράφηση της Πόλι Ντάνμπαρ είναι υπέροχη. Έχει γεμίσει με όμορφα πολύχρωμα ζωάκια το βιβλίο που χαίρεται κανείς να γυρνά τις σελίδες του. Το κείμενο του βιβλίου απλό και άμεσο. Προτείνεται για ηλικίες από 4 ετών και άνω αλλά διαβάζεται πολύ ευχάριστα και από μικρότερες ηλικίες.

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

Η ιστορία του βιβλίου

“Η αγκαλιά” είναι η ιστορία του πώς η χελώνα βρήκε τον σκατζόχοιρο και το αντίστροφο. Η χελώνα ήταν πολύ λυπημένη. Μόνο ένα πράγμα μπορούσε να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα. Και αυτό ήταν η αγκαλιά. Έτσι ξεκίνησε να την αναζητεί. Πήγε στον κύριο ασβό όμως της αρνήθηκε γιατί έτρωγε. Στη συνέχεια πήγε στο κουνέλι αλλά και αυτό ήταν απασχολημένο. Τέλος βρήκε το βατράχι αλλά και αυτό όταν το ρώτησε της αρνήθηκε.

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

.

Την έπιασε απελπισία οπότε πήγε να συμβουλευτεί τη σοφή κουκουβάγια. Εκείνη της είπε ότι ίσως έφταιγε το καβούκι της και τα ζώα δεν ήθελε να την αγκαλιάσουν. Παρόλα αυτά της τόνισε να μην ανησυχεί γιατί σίγουρα θα υπήρχε κάποιος να της ανοίξει την αγκαλιά του. Και έτσι λίγο αργότερα βρίσκεται στην αγκαλιά του μικρού σκατζόχοιρου. Ανοίγοντας το βιβλίο από το δεύτερο εξώφυλλο βλέπουμε τον μικρό σκατζόχοιρο ο οποίος είναι λυπημένος. Για να αισθανθεί καλύτερα ζητάει από την αλεπού μία αγκαλιά. Αλλά αυτή του αρνείται. Στη συνέχεια πηγαίνει στο σκίουρο αλλά εκείνος είναι πολύ απασχολημένος να μετράει τα φουντούκια του. Και η καρακάξα από το πολύ τραγούδι δεν βρίσκει χρόνο για τον μικρό μας φίλο.

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

.

Οπότε φτάνει λυπημένος στη σοφή κουκουβάγια που του λέει ότι μάλλον φταίνε τα αγκάθια του αλλά δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί για όλους υπάρχει κάποιος. Εκεί λοιπόν που ήταν ακόμα πιο λυπημένος βρίσκει την χελώνα. Και κάνουν την ομορφότερη αγκαλιά που υπάρχει και γίνονται και οι δύο πολύ ευτυχισμένοι.

Η αγκαλιά

Συγγραφέας: Όουεν ΜακΛάφλιν

Εκδότης: Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Πόλι Ντάνμπαρ

Σελίδες: 64

Καλό διάβασμα!

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

5 βιβλία για την προστασία του περιβάλλοντος

5_biblia_gia_tin_prostasia_tou_perivallontos_mylittleworldgr

.

Βιβλία συναισθημάτων: “Και γιατί πρέπει;” & “Δε θέλω να περιμένω!”

biblia_sunaisthimaton-mylittleworldgr

.

Κοραλία, το ψάρι που έγινε εκατό ετών: Βιβλίο – πρόταση

koralia_to_psari_pou_egine_ekato_eton_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link