Παιδική αστρολογία: Με ποια εφόδια επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο;

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

Με ποια εφόδια επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο; Ή αλλιώς, τι κερδίζει το κάθε παιδί με την επιστροφή του στη κανονικότητα;

StarKids, παιδική αστρολογία. 02ο04′ στους Δίδυμους η Νέα σελήνη στις 22 Μαΐου 2020

Αυτό που ζήσανε ήταν μια σχολική παρένθεση στη κανονικότητα ή η προσγείωση σε μια αχαρτογράφητη νέα πραγματικότητα; Ο δυαδισμός αυτός είναι ότι πρέπει για το χαρακτήρα της νέας σελήνης. Τα παιδιά της καραντίνας απελευθερώνονται τώρα, αφού κατ’ εμέ άδικα εγκλωβίστηκαν σε ένα φαύλο κύκλο ευθυνών και συνεπειών. Όμως, πιστεύω πως τα παιδιά μας, έπαιξαν το ρόλο τους στο κοσμικό σχέδιο (και το φεγγάρι στο διδύμους μας γεμίζει με τη χαρά και την απροσεξία των παιδιών), για να μας αποκαλύψουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, στα έντρομα ενδόμυχα μας, πως η ζωή είναι  αλλού. Κατά λάθος, είδαμε ότι η ζωή είναι στις στιγμές που μοιραζόμαστε.

Παιδική αστρολογία

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

ΚΡΙΟΣ  21 Μαρτιου-20Απριλίου

Θέλει πολύ να βγει έξω, να επικοινωνήσει και να δει αν μπορεί να δώσει λύσεις. Τις είχε καλά φυλαγμένες στο μυαλό του. Όταν βρεθεί στο σχολείο θα μοιάζει με το τύπο που δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί στη σελίδα του, και όταν γυρνάει σπίτι θα είναι σαν αυτόν τον συγγραφέα που κλείνεται στο δωμάτιο του για να καταστρώσει και να γράψει καινούργια σχέδια. Τα εφόδια του είναι η τόλμη για ένα καλύτερο αύριο, οι καινούργιες υλοποιήσιμες ιδέες. Απλά τώρα ψάχνει το τρόπο να τις μοιραστεί. Με ποιους; Όταν οι μεγάλοι εκφράζουν ένα κόσμο που για το Κριό είναι δεσμευτικός και αυταρχικός ενώ εκείνος θέλει να αλλάξει τον κόσμο.

ΤΑΥΡΟΣ  21 Απριλίου-20 Μαΐου

Αξίες. Οι σταθερές. Συνεχίζει τη ζωή του με την αθωότητα του μωρού πως κάθε εγωισμός και κάθε βήμα μπροστά, γίνεται για την εξασφάλιση της επιβίωσης. Δεν αξίζει να σπαταλιέσαι σε παλιές φιλίες που απέδειξαν το όφελός τους. Σαν μια ήρεμη θάλασσα, ορμάνε στα αχαρτογράφητα νερά για να εμφυσήσουν απλά την έννοια της ύπαρξης. Το να αναπνέεις κανονικά, να τρως αργά, να κοιμάσαι πολύ και να μιλάς μετρημένα είναι μια στάση πολύτιμη στη μέση του αγώνα. Αν πάνε σχολείο θα χαρακτηρίζονται από ένα μειλίχιο χαμόγελο.

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 Μαΐου-20 Ιουνίου

Τα φώτα ανάψτε, στρίψτε το προβολέα, αυτά τα παιδιά έχουν να μας πουν δυο λέξεις. Ο αυθορμητισμός σώζει. Το να ζεις το σήμερα, δίνει ζωή. Τα πολλά λόγια γεμίζουν τις σιωπές, τις αμήχανες πράξεις. Θα έχει να εκφράσει ακόμα πολλές απορίες και έμαθε πάρα πολλά πράγματα για τον εαυτό του, που τον άφησαν μπερδεμένο. Οι άλλοι βλέπουν ένα πιο ώριμο παιδί αλλά εκείνο δεν έχει χωνέψει ακόμα τον όγκο τον πληροφοριών και φέρεται άγαρμπα. Είναι ο αναμεταδότης, είναι αυτός που θα συλλέξει τις χρήσιμες πληροφορίες και θα τις διοχετεύσει. Αν πάει σχολείο ο Δίδυμος θα είναι χαρούμενος για να σχετιστεί ξανά, αλλά θα απαιτήσει να μπουν οι άλλοι στο πρόγραμμα του. Δεν είναι ακατόρθωτο.

Παιδική αστρολογία

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 21 Ιουνίου-20 Ιουλίου

Εδώ έχουμε θέματα που αφορούν αναμνήσεις του παρελθόντος, σαν να μην έχει τελειώσει η καραντίνα. Εξαιτίας φόβου βγαίνουν αλλαγμένα τα παιδιά Καρκίνοι, περισσότερο σιωπηλοί παρακολουθούν από “μακριά” αυτά που συνέβησαν και προετοιμάζονται για κάτι καινούργιο. Περισσότερο αυτά που έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο. Πάντως, είναι από τους τύπους που με το νέο φεγγάρι φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Αν πάνε σχολείο δε θα τους αρέσει.

ΛΕΩΝ 21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Τώρα που ο κόσμος ήρθε τα πάνω κάτω, να έχεις την αυτοπεποίθηση του λιονταριού. Την δύναμη της άγριας φύσης θα την κουβαλούν μαζί τους και θα κάνουν ακόμα περισσότερους φίλους, Θα επανασυνδεθούν και με παλιούς. Στερείστε τους τη μεγαλομανία γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι να παρερμηνεύσουν κακοτοπιές. Πάντα στα φιλικά τους πλαίσια και στους νέους κύκλους εννοώ, θα έχουν και πάνω και κάτω. Αν πάνε σχολείο, θα αλωνίσουν την αυλή, θα συγκεντρώσουν την προσοχή αλλά να μη ξοδεύονται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 21 Αυγούστου –19 Σεπτεμβρίου

Στη νέα αρχή παίρνουν μαζί τους το πολύτιμο μάθημα μιας τακτοποιημένης ζωής με ρουτίνες και πρόγραμμα γιατί μέσα από αυτό αισθάνονται ειδικά οι παρθένοι σαν παιδιά, όχι μόνο αυτόνομα αλλά και ικανά να υπηρετούν κάποιο σκοπό. Αν πάνε σχολείο, ευχαρίστως θα μπούνε στη κανονικότητα και θα δίνουν το καλό παράδειγμα, κάτι που θα εκνευρίζει κάποιους και ίσως να έχουν διαμάχες. Όμως στη κοινωνία, ο ρόλος τους είναι κομβικός για κάθε έναρξη, καθώς ο Ερμής κυβερνά το λόγο και εν αρχή είναι ο λόγος και τα παιδιά αυτά μαθαίνουν πως η προτεραιοποίηση μας χρειάζεται.

ΖΥΓΟΣ 20 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου

Με έναν αέρα πραγματικής ωριμότητας που είναι το εφόδιο τους, έρχονται να καλλιεργήσουν σχέσεις που άφησαν πίσω, με αναπτυγμένη διπλωματία και πιθανές πολλές μετακινήσεις, η νέα σελήνη θα φέρει αυτά τα παιδιά πιο κοντά στα όνειρά τους. Αν πάνε σχολείο θα έχουν καλύτερη εικόνα για τους δασκάλους  ή θα πάρουν κάποια απογοήτευση από αυτούς γιατί δεν θα θέλουν πάλι να κλειστούν σε αίθουσα αλλά θα ξεφεύγουν με το μυαλό τους στο καλό καλοκαίρι. Προσέξτε και την υγεία τους από πιθανές μολύνσεις.

Παιδική αστρολογία

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου

Ψάχνουν μέσα τους την εσωτερική γαλήνη, συνομιλούν με ανθρώπους και χτίζουν το κώδικα ασφάλειας στη νέα εποχή. Έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, το εφόδιο τους σαν γνήσιοι σκορπιοί, πολεμάμε αβίαστα κάθε ατυχία. Βιώνουν τις απογοητεύσεις των άλλων σαν δικές τους, για αυτό παθιάζονται. Τώρα, χτίζουν τοίχους προστασίας και αυτό είναι καλό. Με πάθος και ήρεμη δύναμη, θα βγουν να βιώσουν τη νέα αρχή ντυμένοι στα μαύρα. Αν πάνε σχολείο, θα είναι στο ρόλο του μέντορα για άλλα παιδιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

Καλόμαθε στο σπίτι, και ο μικρός τοξότης δε θα καταλάβει καν πως πρόκειται για νέα αρχή. Ωστόσο, θα του το δώσουν οι άλλοι να το καταλάβει, από το σπίτι θα έρθει μια καταπίεση, και οι γύρω του θα απαιτούν να μην μένει κλεισμένο. Αν πάει σχολείο θα προσπαθήσει να διευκρινίσει ποιος είναι ο κύκλος του και οι επαφές του. Θα νιώσει μπερδεμένο και απογοητευμένο γιατί φέρνει μαζί του το αίσθημα της δικαιοσύνης ανέκαθεν, το εφόδιο του. Και η κοινωνία  μας δεν ανθίζει από ευνομία και ευταξία..πείτε του να μιλάει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Δεν “μασάνε” από μοναξιά, θα πρέπει όμως να επανενταχτούν σε μια κανονικότητα για να μη τους στοιχειώνει ο μοναχισμός που απλά είναι μια στάση, μια επιλογή ζωής. Μπορούν να γίνουν καλοί εργάτες μέχρι να φτάσουν τη κορυφή, και η νέα σελήνη τους φέρνει μπροστά σε νέα καθήκοντα, περισσότερη κινητικότητα καθημερινά, ίσως και άθληση. Αντιλαμβάνονται πως η οργάνωση εκκρεμοτήτων θα τους εντάξει ομαλά στο σήμερα. Οι καινούργιοι κανόνες θα υιοθετηθούν με ευλάβεια από αυτά, και είναι από τα παιδιά που θα πρέπει να πάνε σχολείο. Αν τα αφήσατε και άλλο μακριά, κατοχυρώνετε μια θέση σε ένα νευρικό καλοκαίρι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21 Ιανουαρίου- 20 Φεβρουαρίου

Φυσικά και τους θέλουμε, τους θέλει το σύμπαν όχι για τη στενοκεφαλιά τους αλλά για το αίσθημα υπέρ των αδυνάτων, για την ύπαρξη φιλίας, και για τη μάχη κατά του ρατσισμού, του σεξισμού κτλ. Μπορούν άνετα να σηκώσουν τη σημαία έναρξης μιας αχαρτογράφητης πραγματικότητας. Με γνήσιο ενδιαφέρον για να δημιουργήσουν ένα νέο χόμπι και να νιώσουν χαρά για κάθε αλλαγή, το εφόδιο τους. Αν πάνε σχολείο, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέχουν τα αποκτήματα τους, το χαρτζιλίκι τους. Αν το δώσουν για καλή πράξη, αν δώσουν κάτι παραπάνω από αυτό που έχουν, δεν είναι γιατί δεν σέβονται τους κανόνες απόστασης. Ο γνήσιος χαρακτήρας τους είναι δοτικός χωρίς ατομικό συμφέρον και συναισθηματισμό. Εκεί λίγο ας δούμε πως μπορούμε, να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να χρωματίσουν πιο έντονα με λέξεις το συναίσθημά τους.

Παιδική αστρολογία

paidiki_astrologia_mylittleworldgr

ΙΧΘΥΣ 21 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Η νέα σελήνη στους Διδύμους δείχνει σε όλη την οικογένεια τον απεγκλωβισμό, το άνοιγμα προς τα έξω. Τα παιδιά Ιχθύς θα το εκφράσουν αυτό με πρωτόγνωρο δυναμισμό μιας και αυτό θα έρθει σε αντίθεση με τους κανόνες του σπιτιού. Πιστεύουν και διαισθάνονται πράγματα που αδυνατούμε να καταλάβουμε ως μεγάλοι, για αυτό θα έλεγα καλλιεργείστε τον εσωτερισμό μαζί και ανοιχτείτε στον κόσμο χωρίς φόβο και πάθος, το εφόδιο τους. Θα τα βοηθήσει αν πάνε σχολείο να διώξουν παλιές ανασφάλειες, σε σημείο που οι άλλοι θα απογοητευτούν απ αυτά. Όμως αυτά τα παιδιά μας μαθαίνουν πως όλα χρειάζονται , κάθε ενέργεια στο σύμπαν, καλή και κακή, είναι εδώ για το επόμενο εξελικτικό βήμα. Αν μετακομίζεται κιόλας,  θα του κάνει αρκετό καλό.

Για την Παιδική αστρολογία γράφει η:

Μπερίκου Ειρήνη: ερευνώ αστρολογία, ωριαία αστρολογία ( ειδικές ερωτήσεις/ σαφείς απαντήσεις) [email protected], fb: eirini berikou. Όλο το ενδιαφέρον μου, τα τελευταία 26 χρόνια (απο 17 ετών), για τους πλανήτες, το σύμπαν και τη ψυχή,  αποκρυσταλλώθηκε τη κατάλληλη στιγμή, σε συνδυασμό  των γνώσεων, των σπουδών μου, των εμπειριών μου, και των επαφών μου, για να δημιουργήσω μηνύματα αστρολογίας που αφορούν τα παιδιά, τα οποία αγαπώ, θαυμάζω και εκπλήσσομαι.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Παιδί & Διαταραχές: Καμιά διαταραχή δεν το εμποδίζει να γίνει ευτυχισμένο

Θα μου πεις ένα παραμύθι; Τα οφέλη της ανάγνωσης παραμυθιών

Το ομαδικό παιχνίδι και η σημασία του

Photos via: pexels.com, pixabay.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link