Στο σπήλαιο Κάψια για εκδρομή με τα παιδιά

Spilaio_kapsia_mylittleworldgr

Το σπήλαιο Κάψια το επισκεφτήκαμε πρόσφατα με τα κορίτσια μου και με φίλους μας και μας εντυπωσίασε. Ήμασταν στη Βυτίνα Αρκαδίας και στην επιστροφή θελήσαμε να κλείσουμε την εκδρομή μας με μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά και τους μεγάλους. Για την ακρίβεια, τα κορίτσια μου είδαν για πρώτη φορά σταλαγμίτες και σταλακτίτες από κοντά και τους άρεσαν πολύ. Πάμε να σας ξεναγήσω!

Σπήλαιο Κάψια

Σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας

Το σπήλαιο Κάψια κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στα 100 κατάλληλα για αξιοποίηση σπήλαια του ελληνικού χώρου (από τα 7500 συνολικά). Βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Κάψια και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας. Η μέχρι σήμερα εξερευνημένη του έκταση είναι περίπου 6500 τμ.

Σπήλαιο Κάψια

Στο σπήλαιο μπαίνει κανείς με ξεναγό και η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 30 λεπτά. Ο φωτισμός μέσα στο σπήλαιο είναι χαμηλός αλλά επαρκής. Επαρκής είναι και ο αέρας και κανείς δεν δυσανασχέτησε όσο ήμασταν μέσα στο σπήλαιο Κάψια.

Σπήλαιο Κάψια

Στο εσωτερικό του σπηλαίου

Στο σπήλαιο βρέθηκαν ίχνη παλιάς πλημμύρας και πλήθος από θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, σκεπασμένα από λάσπη που καλύπτει το δάπεδο του σπηλαίου. Λένε πως το σπήλαιο αποτελούσε τόπο λατρείας των κατοίκων της περιοχής. Μερικοί από αυτούς εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο από μια πλημμύρα και για αυτό υπάρχουν θραύσματα ανθρώπινων οστών. Μη φανταστείτε κάτι τρομακτικό, αν δεν μας το έλεγε ο ξεναγός, μάλλον δεν θα το αντιλαμβανόμασταν!

Σπήλαιο Κάψια

Σε μια από τις αίθουσες του σπηλαίου παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό ελληνικό σπήλαιο. Κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας και πρασινογάλαζα ανάμικτα με το κατάλευκο των σταλακτιτών, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης.

Εκδρομή με τα παιδιά

Τα κορίτσια μου ενθουσιάστηκαν με το θέαμα που πρωτοαντίκρυσαν! Υπήρχε λίγη υγρασία μέσα στο σπήλαιο και σε κάποια σημεία οι σταλακτίτες έσταζαν σταγόνες νερό. Ευτυχώς τίποτα από τα δύο δεν ήταν δυσάρεστο.

Σπήλαιο Κάψια

Επίσης, συναντήσαμε δύο – τρία ζουζούνια που ζουν μέσα στο σκοτάδι και τα σπήλαια και λέγονται Δολιχόποδα. Ξέρετε από αυτά τα ζουζούνια που αηδιάζουν οι μεγάλοι κι αγαπάνε τα πιτσιρίκια!

Εκδρομή με τα παιδιά

Η ξενάγηση του σπηλαίου πραγματοποιείται περίπου κάθε 40 λεπτά. Οπότε αν χρειαστεί να περιμένετε τα πιτσιρίκια θα περάσουν τέλεια στο καφέ-εστιατόριο δίπλα από το σπήλαιο Κάψια.

family friendly

Εκεί θα βρουν άπλετο χώρο για να τρέξουν, να παίξουν μπάλα και κυνηγητό αλλά κι και παιχνίδια τύπου survivor! Ταυτόχρονα οι μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους όσο περιμένουν!

family friendly

Αν λοιπόν βρεθείτε με τα πιτσιρίκια σας κοντά στην Τρίπολη, αξίζει να κάνετε μια στάση στο σπήλαιο Κάψια και να δείτε κάτι διαφορετικό!

Αν θέλετε να δείτε κι άλλα οικογενειακά ταξίδια κι εκδρομές, ρίξτε μια ματιά εδώ.

family friendly

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Οι παραπάνω πληροφορίες και η αρχική εικόνα προέρχονται από την επίσημη σελίδα του σπηλαίου εδώ.

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Ανάβαση στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό

-Βαρσοβία, μια ιδανική πόλη για οικογενειακές διακοπές

-Ταξιδεύοντας με παιδί στο αεροπλάνο

-Οικογενειακές διακοπές στην Άνδρο (μέρος Β΄)


My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link