Ο χειμώνας καλά κρατεί, οπότε τι καλύτερο από μια νόστιμη σούπα βελουτέ με παντζάρια, πράσινο μήλο και τραγανές μπουκιές φέτας! Τα παντζάρια είναι από τα πιο νόστιμα χειμερινά λαχανικά, που εκτός από θρεπτικά, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό πιάτο.
Πάμε λοιπόν να σου δώσω την συνταγή, η οποία χρειάζεται λίγα υλικά αλλά και χρόνο. Σίγουρα όσοι τη δοκιμάσουν θα ενθουσιαστούν!
Σούπα βελουτέ με παντζάρια, πράσινο μήλο και τραγανές μπουκιές φέτας
Υλικά
800 γρ. παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
300 γρ. φινόκιο ή μαραθόριζα κομμένο σε φέτες
1 πράσινο μήλο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
½ κ.γ ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
200 γρ. φέτα σε κύβους
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζεις ελαιόλαδο και σοτάρεις για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτεις τα παντζάρια, το φινόκιο και το πράσινο μήλο.
- Στη συνέχεια προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, την ρίγανη, τον ζωμό και μαγειρεύεις σε μέτρια θερμοκρασία για 40 περίπου λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 40 λεπτά και δοκιμάσεις με ένα πιρούνι ότι τα παντζάρια έχουν μαλακώσει, χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ αλέθεις την σούπα ώστε να γίνει βελουτέ. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και με τυπικό μπλέντερ σταδιακά.
- Στο σημείο αυτό, ανάλογα με το γούστο σου μπορείς να προσθέσεις επιπλέον νερό, ώστε η σούπα σου να αποκτήσει την υφή που θέλεις.
- Για τις τραγανές μπουκιές φέτας παίρνεις κάθε κυβάκι και αφού το βουτήξεις σε ένα μπολ με νερό το πανάρεις σε ένα άλλο μπολ με αλεύρι.
- Αφού παναριστούν όλα τα κυβάκια, τα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα γυρνάς σταδιακά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζεις την ποσότητας της σούπας βελουτέ με παντζάρια που θέλεις, και από πάνω τις τραγανές μπουκιές φέτας.
Μπορείς να τη σερβίρεις σε όποια θερμοκρασία θέλεις, ζεστή, χλιαρή ή και κρύα. Όπως και να έχει η γεύση της θα σε ξετρελάνει!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Κοτομπουκιές παναρισμένες με πίτουρο βρώμης
.
Κέικ αλμυρό με καπνιστή γαλοπούλα και ρεγκάτο
.
Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα βασιλικού, κρέμα γάλακτος και ρεγκάτο
.
Πωπωωωωω τι ωραία συνταγή και λατρεύω τα πατζάρια!!!
Κι εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ!