Τι κάνω τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; Τα κάνω νόστιμο ορεκτικό! Τώρα που πέρασε το Πάσχα, άρχισα να μαζεύω τα Πασχαλινά στολίδια μας (αν και θα ήθελα να τα κρατήσω λίγο ακόμα) και στη θέση τους έβαλα τα ανοιξιάτικα, έτσι για να μας φτιάχνουν τη διάθεση.
Μάζεψα και τα βαμμένα αυγά και για να μην μείνουν πολύ και χαλάσουν είπα να τα αξιοποιήσω (όπως κάθε χρόνο) κάνοντάς τα ένα νόστιμο ορεκτικό. Πολύ εύκολη λιχουδιά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και γίνεται με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι μας.
Πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; Κάντε τα νόστιμο ορεκτικό!
Υλικά
-4 βρασμένα αυγά
-3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
-1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-καπνιστή πάπρικα
-ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αυγά στα δύο και αφαιρούμε τους κρόκους. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους λιώνουμε με το πιρούνι, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν κρέμα.
Γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών με την κρέμα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ορεκτικά μας είναι έτοιμα!
Συμβουλή:
1)Για να είναι πιο όμορφα τα ορεκτικά μας μπορείτε να βάλετε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να γεμίσετε τα ασπράδια των αυγών, όπως έκανα κι εγώ.
2) Η πάπρικα δίνει πιο πικάντικη γεύση, αλλά αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά μπορείτε απλά να μην την προσθέσετε.
================================================================
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
================================================================
Σας φιλώ….
Δείτε επίσης
I loved deviled eggs!! Thanks for the recipe!! Have a great weekend!! Big hugs 🙂
Lisa
A Mermaid’s Crafts
Thank you very much Lisa! Have a great week! Love!