Παιδί & Διαταραχές: Καμιά διαταραχή δεν το εμποδίζει να γίνει ευτυχισμένο

paidi_kai_diataraxes_mylittleworldgr

Παιδί & Διαταραχές. Η επιτυχία και η ευτυχία του παιδιού και γενικά του ανθρώπου είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση! Το πόσο θέλουμε να επιτύχουμε σε κάτι εξαρτάται από τη θέληση μας και την επιμονή μας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατορθώσει αξιοσημείωτα επιτεύγματα παρόλο που τους «συνόδευε» και μια διαταραχή.

Ed Sheeran (Τραυλισμός) – Τραγουδιστής

Παιδί-&-διαταραχή-ed_sheeran


Ο «τραυλισμός» περιγράφει τις δυσρυθμίες στη φυσιολογική ροή της ομιλίας που δεν ανταποκρίνονται στην ηλικία του παιδιού. Συχνά συνοδεύονται από αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου και σε ορισμένες περιπτώσεις και από απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής. Ωστόσο ο τραυλισμός δεν εμπόδισε τον Ed Sheeran να γίνει ένας σπουδαίος τραγουδιστής, στιχουργός, μουσικός και παραγωγός.

Michael Phelps (ΔΕΠ- Υπερκινητικότητα) – Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης

Swimming: Michael PhelpsPortraitTime Inc. StudiosNew York, NY USA08/29/2016SI-523 TK1Credit: Simon Bruty

Η «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα» είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν μερικά άτομα με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα. Μολονότι ο Michael Phelps διαγνώστηκε με ΔΕΠ-Υ στην ηλικία των 9 ετών, ως την ηλικία των 32 είχε ήδη 28 μετάλλια εκ των οποίων τα 23 είναι χρυσά.

Pablo Pineda (Σύνδρομο Down) – Δάσκαλος

Το «Σύνδρομο Down» περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Το σύνδρομο Down δεν εμπόδισε τον Pablo Pineda να γίνει ηθοποιός και να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό τμήμα και να συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

Παιδί & διαταραχές

David Beckham (Σύνδρομο Tourette) – Ποδοσφαιριστής

Το «Σύνδρομο Tourette» είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλαπλών κινητικών και φωνητικών τικ. Με αυτό το σύνδρομο ο David Beckham έκανε 20ετή καριέρα στο ποδόσφαιρο, παίζοντας σε κορυφαίες ομάδες και κατακτώντας το πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία).

Tom Cruise (Δυσλεξία) – Ηθοποιός


Η «Δυσλεξία» περιγράφει τη δυσκολία ενός παιδιού (με φυσιολογική νοημοσύνη) να αποκτήσει ορισμένες φωνολογικές, γραφο-φωνημικές δεξιότητες (ανάγνωση, ορθογραφημένη γραφή) ή και άλλες δεξιότητες (αριθμητικές, κ.α). Μπορεί η Δυσλεξία να δυσκόλευε τον Tom Cruise στην ακαδημαϊκή του πορεία όμως έγινε ένας βραβευμένος με Χρυσές Σφαίρες ηθοποιός.

Stevie Wonder (Τυφλότητα) – Μουσικός

Ο Stevie Wonder παρόλο που είναι τυφλός σχεδόν από τη μέρα που γεννήθηκε υπέγραψε το πρώτου το συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία στην ηλικία των 11 ετών. Συνεχίζει να ερμηνεύει και να ηχογραφεί τραγούδια μέχρι και σήμερα!

Stephen Hawking (Νόσος Κινητικού Νευρώνα) – Θεωρητικός Φυσικός

Παιδί-&-διαταραχές-stephen-hawking


Η «Νόσος Κινητικού Νευρώνα» είναι εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ομιλία, κατάποση και εν τέλει στην αναπνοή. Ο Stephen Hawking διαγνώστηκε με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα σε ηλικία 21 ετών, οι γιατροί του έδιναν 2 χρόνια ζωής, ο Hawking διέψευσε τους γιατρούς γιορτάζοντας πρόσφατα τα 76 γενέθλιά του! Μέσα σε αυτά τα 55 χρόνια έχει τιμηθεί με παραπάνω από 20 βραβεύσεις και αξιώματα για τα συγγραφικά του έργα και όχι μόνο.

Agatha Christie (Επιληψία) – Συγγραφέας

Η «Επιληψία» περιγράφει μια ομάδα από διαφορετικές διαταραχές που έχουν ως κοινό σημείο τους επαναλαμβανόμενους παροξυσμούς με αιφνίδια, υπέρμετρη και ανώμαλη εκφόρτιση εγκεφαλικών νευρώνων. Οι επιληπτικοί παροξυσμοί μπορεί να προκαλούν σπασμούς ή και οπτικές, ακουστικές ή οσφρητικές ψευδαισθήσεις. Η Επιληψία δεν κωλυσιέργησε την επιτυχημένη της πορεία στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Ήταν μάλιστα ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος.

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού έρχεσαι, αν έχεις ένα όνειρο δεν υπάρχει κάποιος ή κάτι που θα σε εμποδίσει από το να το επιτύχεις!

Γράφει η κα Ξένια Ουσάκοβα, πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Τα πάντα για τη φωνολογική ενημερότητα – συλλαβική επίγνωση»Περισσότερα για την κα Ξένια Ουσάκοβα θα βρείτε στο www.the-pandas.gr (εδώ) στο Instagram (εδώ) και στο Facebook (εδώ).

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Παιχνίδι: Χάσιμο χρόνου ή ο πολυτιμότερος χρόνος που δίνουμε στα παιδιά μας;

Παιχνίδι και παιδί

Ο εγκέφαλος των παιδιών δεν είναι φτιαγμένος να γράφει και να διαβάζει!

ο-εγκέφαλος-των-παιδιών

.

Πότε θα μιλήσει το παιδί μου και τι πρέπει να κάνω;

Πότε-θα-μιλήσει-το-παιδί-μου

Photo via pexels.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link