Ο πόλεμος των κάστρων: Βιβλίο – πρόταση

Ο-πόλεμος-των-κάστρων

“Ο πόλεμος των κάστρων” είναι ένα βιβλίο που θα σε κάνει να γελάσεις και να ονειρευτείς κάστρα, ιππότες και δοκιμασίες με μια δόση φαντασίας αλλά και πραγματικής ζωής. Από την στιγμή που το πήραμε οι μικρές το έχουν στην λίστα με τα αγαπημένα τους βιβλία.

Υπόθεση βιβλίου

Στις κορυφές δυο βουνών ήταν δυο  κάστρα, το Ψιθυρόκαστρο και το Βροντερόκαστρο. Στο Βροντρερόκαστρο όλοι φώναζαν και τραγουδούσαν δυνατά. Ενώ στο Ψιθυρόκαστρο όλοι ψιθύριζαν και παντού απλώνονταν γαλήνη και ησυχία. Ήταν τόσο κοντά τα δυο κάστρα που αν έβγαινες στο μπαλκόνι μπορούσες να δώσεις ένα μήλο στον γείτονα του άλλου κάστρου.

Ο-πόλεμος-των-κάστρων

Όλα κυλούσαν ήρεμα, αλλά μία ημέρα, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, φούντωσε μεγάλη έχθρα ανάμεσα στα δυο κάστρα και άρχισε ο πόλεμος. ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ χρόνια κανένας δεν έβγαινε νικητής. Μια φαινόταν να νικάει το Ψιθυρόκαστρο και τότε ΖΗΤΩ ψιθύριζαν όλοι. Μια φαινόταν να νικάει το Βροντρερόκαστρο και τότε γέλια βροντερά και φωνές ακούγονταν!

Μετά την τρίτη χρονιά τα δυο κάστρα αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στο Δικαστήριο. Έτσι ξεκίνησαν οι δοκιμασίες που τους έβαλε η κυρία Δικαστίνα. Όμως και τα δυο κάστρα τα πήγαν πολύ καλά, οπότε τους είπε να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους, αρκεί να θυμηθούν πως πριν μαλώσουν έζησαν πολλά χρόνια αγαπημένοι.

Ο πόλεμος των κάστρων

Ο-πόλεμος-των-κάστρων

Κάθισαν λοιπόν και σκέφτηκαν οι Βροντεροί πως είναι ωραία η βροντερή φωνή τους, αλλά που και που είναι καλό να μιλάνε σιγά. Το ίδιο έκαναν και οι Ψιθυριστοί. Σκέφτηκαν πως είναι τέλειο να ψιθυρίζεις, μα μερικές φορές είναι χρήσιμο να ακούγεσαι λίγο πιο δυνατά.

Έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάποιες αλλαγές. Οι Βροντρεροί άρχισαν να ψιθυρίζουν και οι Ψιθυριστοί να μιλάνε λίγο πιο δυνατά. Μετά, τα δυο κάστρα άλλαξαν τα ονόματα τους σε Ψιθυροβροντρερόκαστρο και Βροντεροψιθυρόκαστρο. Κάπως έτσι, έζησαν δίπλα δίπλα ευτυχισμένοι για πολλά χρόνια.

Η συγγραφέας, Έυα Ιεροπούλου, έγραψε ένα παραμύθι που σε βάζει να διαλέξεις και να σκεφτείς αν θέλεις να είσαι μαλωμένος με τους φίλους σου η να είσαι χαρούμενος και να τραγουδάς μαζί τους. Ενώ ο Νίκος Γιαννόπουλος με την εικονογράφηση του κάνει κάθε όνειρο παιδιού να ζωντανεύει μέσα από το βιβλίο αυτό!

Ο-πόλεμος-των-κάστρων

Ο πόλεμος των κάστρων

Συγγραφέας: Ιεροπούλου Εύα

Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Εικονογράφος: Γιαννόπουλος Νίκος

Σελίδες: 36

Γράφει η Λευκή Εκατό, απόφοιτος ΙΕΚ Προσχολικής Αγωγής. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Fingerprint Activities: Βιβλίο δραστηριοτήτων

Fingerprint activities

.

Τι να κάνω τον θυμό μου: Βιβλίο – πρόταση

Τί να κάνω το θυμό μου βιβλίο συναισθημάτων

.

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά: βιβλιο – πρόταση

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link