Τι να κάνω τον θυμό μου; Βιβλίο-πρόταση

Ti_na_kano_ton_thimo_mou_mylittleworldgr

“Τι να κάνω τον θυμό μου”; Θυμώνουν και τα δικά σας παιδιά; Τα δικά μου πάντως θυμώνουν και ιδιαίτερα όταν ήταν μικρότερα. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ θυμώνω πολλές φορές. Κάποιες φορές μάλιστα έχω θυμώσει τόσο πολύ που θέλω να φωνάξω δυνατά, να ουρλιάξω σε κάποιον ή να κλοτσήσω κάτι! Κι όταν θυμώνω η καρδιά μου χτυπάει πιο γρήγορα από ποτέ και το κεφάλι μου γίνεται κατακόκκινο σαν ντομάτα! Εντάξει, εγώ είμαι μεγάλη και μπορώ να διαχειριστώ πιο εύκολα τον θυμό μου (αν και όχι πάντα). Μπορώ να μετρήσω μέχρι το 10 από μέσα μου και να ηρεμήσω ή να αποσπάσω την προσοχή μου με κάτι άλλο.

Τα παιδιά όμως; Μπορούν να ελέγξουν τον θυμό τους; Καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι τους και στην ψυχή τους όταν θυμώνουν; Μπορούμε να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν το συναίσθημα του θυμού; Και το κυριότερο, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να βρουν λύσεις για ελέγξουν το θυμό τους;

Το βιβλίο αυτό περιγράφει με ευαισθησία τις διάφορες πτυχές του θυμού. Το πως ακριβώς εκδηλώνεται και πως μπορούμε να τον εκφράσουμε χωρίς να πληγώσουμε ή να πονέσουμε κάποιον άλλον. Προτείνει δοκιμασμένες συμβουλές και κόλπα με παραδείγματα και ιδέες που μπορούμε να τα βοηθήσουμε να ηρεμήσουν.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει ζωντανές κι έντονες εικόνες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συζητήσουν με τους γονείς και να προβληματιστούν για τη δική τους συμπεριφορά.

Τι να κάνω τον θυμό μου βιβλίο συναισθημάτων

Τι να κάνω τον θυμό μου

Συγγραφέας: Ντάγκμαρ Γκάισλερ

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελίδες: 48

Ηλικία: 5+

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλό διάβασμα.

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Fingerprint Activities: Βιβλίο δραστηριοτήτων

Fingerprint activities

.

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά: βιβλιο – πρόταση

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά

.

-Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ: Βιβλίο – πρόταση

Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ

.

-Το κουτί της νύχτας

Το κουτί της νύχτας

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link