Ξένιος και Παραξένιος: Βιβλίο – πρόταση

Xenios_kai_paraxenios_mylittleworldgr

“Ξένιος και Παραξένιος” της Σγουρή Γεωργιάδη απότην Ελληνοεκδοτική είναι ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα. Αυτό που κάνει τόσο όμορφο τον κόσμο μας είναι ότι ο καθένας μας είναι ξεχωριστός. Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλο και εκεί κρύβεται όλη η μαγεία. Πολλές φορές όμως το να είμαστε διαφορετικοί μας τρομάζει. Με αποτέλεσμα να κάνουμε τα πάντα για να μοιάζουμε με το σύνολο χάνοντας τη μοναδικότητα μας.

Με αυτό το θέμα ακριβώς καταπιάνεται το συγκεκριμένο παραμύθι. Μέσα από την ευχάριστη ιστορία του Ξένιου και του Παραξένιου τα παιδιά μαθαίνουν ότι το να είσαι διαφορετικός είναι αυτό που σε κάνει μοναδικό. Επίσης κατανοούν το σημαντικό ρόλο που παίζει και η βοήθεια των άλλων στην αποδοχή του εαυτού μας. Προτείνεται για παιδιά από 3-6 ετών. Η εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη δίνει ζωή στους τρεις πρωταγωνιστές της ιστορίας μέσα από τα ζωηρά χρώματα και τα απλά σχέδια.

Xenios_kai_paraxenios_mylittleworldgr

Υπόθεση βιβλίου

Η ιστορία “Ξένιος και Παραξένιος” ξεκινά με την κυρία Φλάουρα τη μαϊμού. Η κυρία Φλάουρα είναι κομμώτρια του δάσους. Όχι, καμία τυχαία. Όλα τα ζώα την εκτιμούν με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην προλαβαίνει από τις πολλές υποχρεώσεις. Ένα πρωινό έλαβε ειδοποίηση να πάει στο Δάσος με τους φοίνικες. Εκεί την περίμεναν όλα τα μέλη της φιλαρμονικής για να τα χτενίσει. Έτσι έτρεχε φουριόζα με το ποδηλατάκι της να φτάσει όσο πιο σύντομα γινόταν.

Xenios_kai_paraxenios_mylittleworldgr

Λίγο πριν στρίψει όμως για το Δάσος η ρόδα της χτύπησε πάνω σε ένα εμπόδιο με αποτέλεσμα να σωριαστεί στη μέση του χωματόδρομου. Το εμπόδιο δεν ήταν άλλο παρά η ουρά του Παραξένιου, του φιδιού. Ξεκινά λοιπόν μία διαμάχη μεταξύ τους για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την σύγκρουση. Λήγει μοναχά όταν εμφανίζεται ο Ξένιος Φολίδας ο αδερφός του Παραξένιου.

Xenios_kai_paraxenios_mylittleworldgr

Ο Ξένιος βλέποντας ότι η μαϊμού δεν έχει διάθεση να συγχωρήσει τον αδερφό του της αφηγείται την ιστορία του. Της εξηγεί ότι ο Παραξένιος από μικρός ήταν ένα δυστυχισμένο φιδάκι. Δεν του άρεσε καθόλου η ουρά του και οι φολίδες του. Γενικότερα δεν ήταν ικανοποιημένος με τον εαυτό του και πάντα ζήλευε τα άλλα ζώα. Αν κ η μαϊμού δεν έδειχνε διατεθειμένη να τον συγχωρέσει σιγά σιγά πείστηκε να του χαρίσει την τιμωρία.

Επίσης προθυμοποιήθηκε να τους πάρει μαζί της στο Δάσος με τους φοίνικες. Εκεί μιλώντας στον μαέστρο της ορχήστρας η φίλη μας η μαϊμού κατορθώνει να κερδίσει μία θέση για τον Παραξένιο στη φιλαρμονική. Το ίδιο βράδυ ο Παραξένιος ξεδίπλωσε ένα μοναδικό μουσικό ταλέντο που ενθουσίασε τον μαέστρο. Και έτσι όλοι θαύμαζαν πια τον Παραξένιο και την ουρά του.

Xenios_kai_paraxenios_mylittleworldgr

Ξένιος και Παραξένιος

Συγγραφέας: Σγουρή Γεωργιάδη

Εκδότης: Ελληνοεκδοτική

Εικονογράφος: Μαριάννα Φραγκούλη

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3-6 ετών

Καλό διάβασμα!

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Ο Τίμος στον παππού και στη γιαγιά: Βιβλίο – πρόταση

O_Timos_ston_pappou_kai_sti_giagia_mylittleworldgr

.

Τι να κάνω τον θυμό μου; Βιβλίο-πρόταση

Ti_na_kano_ton_thimo_mou_mylittleworldgr

.

Η αγκαλιά: Βιβλίο – πρόταση

i_agkalia_biblio_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link