Μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς σου προτείνω σήμερα για τις απογευματινές λιγούρες που κάτι θέλεις να τσιμπολογήσεις! Τα συγκεκριμένα είναι πολύ υγιεινά αλλά και πολύ νόστιμα! Δες παρακάτω την συνταγή που είναι επίσης και πολύ εύκολη!
Μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς
Υλικά:
- 300 γρ. βρώμη (200 αλεσμένα σε αλεύρι και 100 ακόμη)
- 100 γρ. μέλι
- 30 γρ. λάδι καρύδας
- Χυμό από δύο μανταρίνια (ή δύο μικρά πορτοκάλια)
- 1 κόκκινο μήλο αλεσμένο
- 1 κ.γ σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ κανέλα
- 80 γρ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το λάδι καρύδας μαζί με το μέλι.
- Αφού λιώσει προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιών, την σόδα και το baking powder.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Με τα χέρια ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στην αρχή θα κολλάει στα χέρια αλλά όσο η βρώμη φουσκώνει απορροφώντας τα υγρά θα γίνει μια ωραία ζύμη.
- Πλάθουμε με τα χέρια μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου και αφήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά αραιά μεταξύ τους.
- Για να πάρουν σχήμα μπισκότου εγώ έχω ένα κόλπο. Βρέχω καλά τον πάτο από ένα μπρίκι και πατάω τις μπαλίτσες ζύμης για να δημιουργηθούν λεπτά μπισκότα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.
- Όταν βγουν τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ξηρούς καρπούς από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα γίνουν πιο τραγανά εξωτερικά.
Tips:
- Αντί για λάδι καρύδας μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελαιόλαδο.
- Μπορείς να προσθέσεις και σταφίδες ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Μπουκιές ενέργειας με βρώμη, ταχίνι και κακάο (κλικ εδώ)
.
Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη (κλικ εδώ)
.