Νηστίσιμη συνταγή για σήμερα, γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια με κιμά από μανιτάρια. Την περίοδο της νηστείας η αλήθεια είναι πως οι επιλογές μας στο καθημερινό φαγητό είναι περιορισμένες και αυτό μας κάνει πολλές φορές να βαριόμαστε συγκεκριμένα φαγητά. Εγώ λοιπόν θα σου προτείνω μια ωραία εναλλακτική συνταγή με κιμά από μανιτάρια και άλλα λαχανικά.
Γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια με κιμά μανιταριών
Υλικά:
- Μια συσκευασία ζυμαρικά κοχύλι για γέμισμα
- 750 γρ. λευκά μανιτάρια
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ ρίγανη
- 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό βραστό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια προσεκτικά με ένα πινέλο για να φύγει τυχόν σκόνη ή χώμα ή τα ξεφλουδίζουμε. Καλύτερα είναι να μην τα πλένουμε γιατί απορροφούν πολύ νερό και το βγάζουν όσο μαγειρεύονται με αποτέλεσμα να χάνουν τη γεύση τους.
- Τα αλέθουμε σε ένα μπλέντερ, όχι όμως για πολύ ώρα.
- Αλέθουμε επίσης με τον ίδιο τρόπο (όχι πολύ ψιλά) τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τον χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει μόνο σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και όχι υγρασία από τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για λίγη ώρα.
- Σε καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια για 4 λεπτά μόνο και στραγγίζουμε. Θα μαγειρευτούν κανονικά στον φούρνο.
- Παίρνουμε κάθε κοχύλι και το γεμίζουμε με μια κουταλιά της σούπας. Τα βάζουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτουμε το ζεστό νερό και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
- Εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με όποιο τυρί μας αρέσει τα ζυμαρικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε!
.
.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Tip: Εκτός από τα συγκεκριμένα ζυμαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και όποια ζυμαρικά μπορούν να πάρουν γέμιση, όπως κανελόνια.
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ). ).
Δείτε επίσης
Γαριδομακαρονάδα με κρέμα και σπανάκι
.
.